Ресторани «Вкусно – и точка», які змінили в Росії McDonald’s, виявилися збитковими

Читати цю новину російською мовою
Ресторани «Вкусно – и точка», які змінили в Росії McDonald’s, виявилися збитковими
Мережа ресторанів швидкого харчування «Вкусно - и точка», яка змінила американську компанію McDonald's, що пішла з російського ринку, виявилася збитковою в перший рік роботи.

Про це повідомило The Moscow Times.

За підсумками 2022 року компанія «Система ПБО», яка оперує мережею ресторанів, повідомила про чисті збитки в 11,3 млрд руб. порівняно із 2021 роком. Загальна виручка, порівняно з 2021 роком, знизилася на 2,3% – до 73,5 млрд руб.

Корпорація McDonald’s закрила свої ресторани в Росії після початку війни в Україні, а в травні оголосила про вихід з країни та продаж активів.

«Гуманітарна криза, спричинена війною в Україні, і прискорення невизначеності в бізнес-середовищі привели McDonald’s до висновку, що подальше володіння бізнесом у Росії є недоцільним і не відповідає цінностям McDonald’s», — йшлося у заяві компанії.

Покупцем мережі ресторанів став бізнесмен Олександр Говор. За умовами договору він не міг використовувати логотип і меню Макдональдса. У результаті мережа перезапустилася під назвою «Вкусно – и точка». Перший ресторан відкрився у Москві 12 червня.

  • 1096
  • 29.03.2023 11:35

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода