На Камчатці попелом засипано кілька селищ через виверження вулкана. Відео

Читати цю новину російською мовою
На Камчатці попелом засипано кілька селищ через виверження вулкана. Відео
Виверження вулкана Шивелуч на Камчатці призвело до найсильнішого за останні 60 років пеплопаду, що вже накрив кілька селищ.

Про це повідомило Інтерфакс.

Випадання такої значної кількості попелу в Ключах – найближчому до населеного пункту Шивелучу – востаннє реєструвалося в 1964 році. Вже зараз випав шар близько 8,5 см і пеплопад продовжується, зазначають вчені.

Попелова хмара простягається на 500 кілометрів на північний захід від Шивелуча і продовжує поширюватися. Пеплопади тривають у селищах Ключі та Козиревську. Існує ймовірність випадання попелу у Мільківському, Тигільському, Єлизівському, Бистринському районах та Петропавловську-Камчатському.

Небо в радіусі кількох десятків кілометрів від вулкана заволокло чорною хмарою. Гримить грім через електростатичну напругу в попеловій хмарі. У населених пунктах Усть-Камчатського району йдуть сильні пеплопади.

Школи та соцустанови району у вівторок не працюють. Через погану видимість закрито дорогу Ключі – Усть-Камчатськ. Через попел у вівторок без електропостачання залишилися два населені пункти Усть-Камчатського району – селище Козиревськ та село Майське.

Виверженню вулкана надано найвищий – червоний код авіаційної небезпеки.

  • 439
  • 11.04.2023 07:18

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода