Путін скасовує паради Перемоги в регіонах РФ через брак танків

Читати цю новину російською мовою
Путін скасовує паради Перемоги в регіонах РФ через брак танків
Парадів на 9 травня не буде у Курській та Б’лгородській областях, а також у Криму нібито через міркування безпеки, оскільки ці регіони межують з Україною.

Проте аналітики Atlantic Council вважають, що справжня причина полягає в тому, що через втрати на фронті Росії може просто не вистачати військової техніки, чого влада не хоче визнавати.

«За час перебування при владі Путін підніс 9 травня до квазірелігійного свята, покликаного підтримати російську гордість. Культ перемоги над нацистською Німеччиною задає тон політиці РФ, а противники путінського режиму всередині країни і за кордоном регулярно наражаються на напади як «нацисти» і «фашисти»», — пише оглядач BILD Філіп Фабіан.

За його словами, у чому б не полягала причина скасування парадів у низці регіонів, Путіну буде дуже складно виступати з промовою на 9 травня у Москві на тлі невдач в Україні.

«Протягом усієї путінської епохи День Перемоги служив демонстрацією новонабутої сили Росії. Але цьогорічне свято може стати символом все більшої слабкості його режиму», — вважають аналітики Atlantic Council.

  • 783
  • 14.04.2023 17:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода