Україна та Польща домовилися відновити транзит зерна

Читати цю новину російською мовою
Україна та Польща домовилися відновити транзит зерна
Україна і Польща досягли порозуміння у питанні транзиту українського зерна територією сусідньої країни.

Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко за підсумками перемовин.

Вони відбулися в Варшаві після того, як польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту і транзиту через територію своєї країни.

«Ми ставимось до проблем, які виникли у польських колег, з такою самою увагою, як і Польща ставиться до наших проблем. Тому ми маємо оперативно і конструктивно реагувати на цю кризову ситуацію. За результатами переговорів було вирішено, що транзит українських сільськогосподарських товарів через територію Польщі буде розблоковано у ніч з четверга 21 квітня на пʼятницю 22 квітня поточного року», – повідомила Свириденко.

За її словами, наразі уряд очікує офіційної комунікації від польської сторони щодо технічних аспектів транспортування української продукції.

Нагадаємо, що заборона на транзит українського збіжжя територією Польщі була запроваджена минулого тижня через те, що частина української агропродукції залишалась на території цієї країни і створювала цінову конкуренцію польським фермерам.

  • 139
  • 18.04.2023 19:27

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода