Слідство: Ексзаступник міністра оборони Ігор Халімон крав державні гроші на їжу для військових

Читати цю новину російською мовою
Слідство: Ексзаступник міністра оборони Ігор Халімон крав державні гроші на їжу для військових
До 15-ти років за ґратами загрожує колишньому заступнику міністра оборони України Ігору Халімону.

У жовтні 2021 року, напередодні повномасштабного вторгнення росії до України, Міністерство оборони опинилося у епіцентрі корупційного скандалу. Ігор Халімон, колишній заступник, а на той момент – радник міністра оборони, отримав підозру за створення преференцій компаніям, які отримали 95% контрактів на харчування військових.

Встановлено, що з грудня 2020 року по січень 2021 року керівник департаменту Міноборони уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування ЗСУ на 2021 рік. За вказівкою Халімона було незаконно укладено додаткові угоди з постачальниками, згідно з якими транспортування продуктів харчування та своєчасне поповнення НЗ продовольства вже не були їхнім зобов’язанням. Збиток державі наразі оцінено у 700 000 гривень, постраждали військові підрозділи внаслідок злочинної змови керівництва міністерства та приватних компаній.

Але це ще не все. 21-го квітня 2023 року міжвідомча слідча група у складі детективів НАБУ та слідчих ДБР за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили про підозру Ігору Халімону та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України Костянтину Ступаку у зловживанні при закупівлі харчування для ЗСУ. Дії підозрюваних заподіяли майже 12 млн грн збитків, а також призвели до перешкоджання виконанню Збройними Силами України своєї безпосередньої діяльності з оборони країни. Дії осіб кваліфіковані за частинами Кримінального кодексу України, які передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15-ти років із конфіскацією майна.

В умовах військового стану розслідування подібних гучних кримінальних справ, фігуранти яких причетні до перешкоджання законній діяльності ЗСУ та призвели до тяжких наслідків, повинні розслідуватися блискавично швидко, а судовий розгляд має бути максимально прозорим, аби зняти будь-які підозри у тому, що впливові обвинувачені задіяли всі важелі для того, аби уникнути відповідальності згідно чинного законодавства.

Ми будемо стежити за ходом розслідування.

Далі буде.

  • 612
  • 22.04.2023 17:18

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода