США пригрозили Казахстану санкціями за допомогу Росії

Читати цю новину російською мовою
США пригрозили Казахстану санкціями за допомогу Росії
США можуть запровадити санкції щодо казахстанських банків та компаній за допомогу Росії в ухиленні від обмежувальних заходів Заходу.

Про це повідомило The Moscow Times з посиланням на заяву помічниці заступника міністра фінансів США Елізабет Розенберг, яка приїхала на переговори до Астани.

«Зростає ризик як щодо Республіки Казахстан, так і щодо компаній і банків», – сказала вона, уточнивши, що йдеться про вторинні санкції – тобто штрафні заходи за порушення санкційного режиму.

За підсумками 2022 року Казахстан на 25% наростив постачання товарів до Росії і став одним із великих «хабів» для паралельного імпорту, обсяги якого уряд РФ оцінив у десятки мільярдів доларів.

Наприклад, експорт пральних машин у РФ становив майже 100 тисяч штук за рік, хоча 2021-го був відсутній зовсім. Постачання сучасних напівпровідників із Казахстану підскочили більш ніж у 300 разів — до $3,7 млн у грошовому вираженні.

За словами Розенберг, яка прибула до Казахстану на чолі делегації чиновників американського Мінфіну, така торгівля має ризики і США мають намір ясно попередити про це казахстанських чиновників.

  • 375
  • 25.04.2023 14:35

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода