Після смерті Путіна мирний перехід влади неможливий: будуть вбивства та розпад країни

Читати цю новину російською мовою
Після смерті Путіна мирний перехід влади неможливий: будуть вбивства та розпад країни
Експерти вважають практично неможливим мирний перехід влади до нового глави держави після відходу Путіна чи демократичні вибори.

Таку думку висловив оглядач BILD Юліан Рьопке.

Неможливість мирної зміни влади в РФ він пояснює тим, що Путін сам видавив із країни всіх демократів та поміркованих опозиціонерів. А його нинішні соратники замість законної зміни влади, найімовірніше, втягнуться у силову боротьбу.

Рьопке вважає, що саме для цього Сергій Шойгу, Олексій Міллер та Євген Пригожин створюють приватні військові формування.

«ФСБ, Росгвардія та армія також можуть опинитися під контролем тих чи інших олігархів та впливових посібників режиму. Вкрай малоймовірно, що вони опиняться на одному боці», – вважає експерт.

Він пророкує Росії «нещадну боротьбу» за владу, яка може протікати у формі точкових вбивств або масового конфлікту на кшталт громадянської війни. Вона може супроводжуватися застосуванням ядерної зброї та розпадом території.

«Зрозуміло одне: зі смертю Путіна точно не буде все добре, на що вже й не сподіваються навіть оптимісти. Російський диктатор сам подбав про це», – резюмує Рьопке.

  • 604
  • 28.04.2023 17:51

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода