Китай вперше визнав Росію «агресором» в Україні

Читати цю новину російською мовою
Китай вперше визнав Росію «агресором» в Україні
Китай вирішив відмовитися від практики «утримання» під час голосування в ООН щодо документів із жорсткими формулюваннями щодо російського вторгнення в Україну.

Китайська делегація проголосувала «за» резолюцію Генеральної асамблеї, де Росія названа «агресором», випливає із даних, опублікованих представництвом Ісландії в ООН.

У документі А/77/L.65 «Співпраця між ООН та Радою Європи» йдеться про «безпрецедентні виклики», які стоять перед Європою «після агресії Російської Федерації проти України, а раніше проти Грузії».

Резолюція також закликає «відшкодувати збитки», завдані жертвам російської військової агресії, та «притягати до відповідальності всіх тих, хто винний у порушенні норм міжнародного права».

Крім Китаю, за документ проголосував Казахстан і всі інші пострадянські республіки, крім Таджикистану та Узбекистану (вони утрималися), а також країни, які російська влада називає «дружньою». Серед них – Індія, Бразилія та Туреччина.

Голоси проти надійшли лише від п’яти держав. Крім Росії, це Білорусь, Демократична республіка Конго, Нікарагуа та Сирія. «За» виступили 122 країни.

  • 684
  • 01.05.2023 14:41

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода