Лінійка смартфонів Xiaomi 13: чи варто купувати

Читати цю новину російською мовою
Лінійка смартфонів Xiaomi 13: чи варто купувати
Нова лінійка смартфонів Xiaomi 13 та Сяомі 13 Про – яскравий приклад техніки від всесвітньо відомого бренду.

Нова лінійка смартфонів Xiaomi 13 та Сяомі 13 Про – яскравий приклад техніки від всесвітньо відомого бренду. Компанія Сяомі створює продукцію з приємним співвідношенням вартості, продуктивності та якості. Цим вона завоювала велику аудиторію та стала однією з найпопулярніших виробників побутової техніки та гаджетів.

Xiaomi 13 та 13 Pro: основні зовнішні відмінності

Почнемо з того, що моделі хоч і мають однаковий дизайн, але доступні в різних кольорах. Базова представлена в чорному, білому та ніжно-зеленому, а «прошка» тільки в чорному та білому. Деякі користувачі відзначили, що варіантів не так багато, але більшість такий мінімалізм цілком влаштовує. Що стосується параметрів екрану, то вони у Xiaomi 13 та 13 Pro такі:

  • діагональ – 6,36 дюйма у бази, 6,73 дюйма у Сяомі 13 Про;

  • тип екрану – AMOLED;

  • частота – 120 Гц.

Для флагмана це чудові характеристики. Різниця у розмірах дозволяє кожному користувачеві підібрати максимально комфортний варіант. AMOLED-матриця забезпечує високу якість зображення. Велике колірне охоплення дає чудову точність відображення та деталізацію. Картинка виглядає реалістичною та перегляд відео або мобільний геймінг стають дійсно приємними. А така частота оновлення екрана необхідна, щоб будь-який рух на екрані відчувався плавним. Так що всім, хто любить грати та дивитися відео на телефоні, Xiaomi 13 Pro та 13 базовий точно сподобаються.

Технічні характеристики моделей

У Сяомі 13 Про та 13 стандарт є як схожі параметри, так і різні. Якщо говорити про технічні характеристики, то тут більше схожого:

  1. Процесор – Snapdragon 8 Gen 2. Це восьмиядерний чіп, створений за 4-нанометровим техпроцесом. Він запросто працює в режимі багатозадачності, правильно розподіляє навантаження і без проблем запускає будь-які сучасні програми та застосунки. Навіть при підвищеному навантаженні смартфони працюють без гальмування та підвисання.

  2. Оперативна пам’ять – 8-12 Гб. І у стандартного телефону, і у «прошки» обсяг оперативної пам’яті однаковий. Його достатньо для комфортної роботи зі складними програмами та стабільного функціонування при сильному завантаженні.

  3. Накопичувальна пам’ять – 128-512 Гб. Тут теж немає поділу на Pro-версію та звичайну. І вибрати потрібний обсяг варто відразу, тому що слота під карту пам’яті у лінійки не передбачено.

  4. Акумулятор – 4500 мАг у Сяомі 13 та 4820 мАг у Сяомі 13 Про. Дещо більша ємність батареї «вирівнює» різницю у розмірі екрану і, відповідно, витраті заряду. Оскільки в іншому моделі однаково енергоекономні, вони спокійно працюють при активному використанні до 14 годин.

Камери лінійки

А ось у цьому блоці різниця більш відчутна. Xiaomi 13 отримав три об’єктиви на задній панелі з такими параметрами:

  • основний – 50 Мп;

  • ширококутний – 12 Мп;

  • телеоб’єктив – 10 Мп.

З ними фото виходять барвистими та деталізованими у будь-який час доби. Нічна зйомка теж стала кращою. У Xiaomi 13 Pro всі три об’єктиви отримали роздільну здатність по 50 Мп, покращений сенсор і 5х зум. Тому тим, хто хоче робити топові фото і відео, рекомендуємо купувати все ж таки «прошку».

Ціна Xiaomi 13 та Xiaomi 13 Pro

Головні відмінності Xiaomi 13 і 13 Pro полягають у розмірі екрану та можливостях камер. Але й цього вистачає для відчутної різниці в ціні. Ціна Xiaomi 13 знаходиться у районі 999 євро (1090 доларів). Сяомі 13 Про доступний за ціною 1299 євро (1417 доларів). Підсумкова ціна, звичайно, залежить як від поточного курсу, так і від вибраної конфігурації.

Що можна сказати точно – обидва варіанти флагманів підійдуть тим, хто шукає потужний смартфон, але за адекватною вартістю. Надійність Xiaomi довела вже давно, тому в якості телефонів сумніватися не доводиться. А любителям великого екрану та максимальної якості фото рекомендуємо звернути увагу саме на Про-версію.

Источник: Власти.нет

  • 445
  • 02.05.2023 15:31

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода