Як відкрити ТОВ в Україні

Читати цю новину російською мовою
Як відкрити ТОВ в Україні
ТОВ (товариство з обмеженою відповідальністю) – універсальна та одна з найпоширеніших форм бізнесу в Україні.

Розповідаємо про процес відкриття ТОВ і чому варто замовити абонентський юридичний супровід бізнесу вже на етапі його реєстрації.

Умови створення ТОВ

ТОВ рекомендується, коли у компанії декілька засновників, і планується її активне зростання, а також у випадках, коли недостатньо реєстрації ФОП. Створити ТОВ може практично будь-хто, зокрема і нерезидент України. Порядок державної реєстрації ТОВ передбачає наявність пакета документів: статуту товариства, установчого договору, паспортів засновників та директора, а також реєстрації в податковій інспекції.

Покроковий порядок відкриття підприємства:

  • Придумайте назву своєї компанії. Вона має бути унікальною та не співпадати з назвами вже зареєстрованих компаній.
  • Виберіть код виду діяльності відповідно до класифікації КВЕД. Можна вибрати будь-яку кількість кодів, але тільки один як основний, тому добре подумайте, яка діяльність обіцяє вам більше прибутку, та варто перевірити чи для вашого виду діяльності є необхідність в отриманні ліцензії, як на деякі види діяльності, наприклад, торгівлю алкоголем.
  • Знайдіть юридичну адресу для ТОВ. Це може бути приміщення під офіс або домашня адреса одного з засновників. Важливо вказувати ту адресу, до якої маєте постійний доступ, щоб ви вчасно отримували кореспонденцію від держорганів та партнерів.
  • Визначте статутний капітал товариства. Це «подушка безпеки» компанії, яка забезпечує своєчасні виплати за зобов’язаннями у разі зупинення діяльності фірми.
  • Проведіть збори засновників. На ньому обговоріть та затвердіть усі зазначені вище пункти, виберіть керівника, а також створіть та затвердьте статут товариства, де буде вказана вся важлива інформація про компанію.
  • Подайте заяву про державну реєстрацію юридичної особи. Документи подаються у регіоні прописки засновника, хоча у воєнний час з цього правила є виключення. За самостійної подачі реєстрація безкоштовна та займає до 7 днів. Також можлива реєстрація онлайн через Дію.
  • Виберіть систему оподаткування та пройдіть процедуру реєстрації ВАТ.
  • Відкрийте розрахунковий рахунок у банку. Для цього потрібно надати низку документів: статут, виписку, протокол та наказ про призначення директора, нотаріальні картки підпису директора та печатки компанії.

Або зверніться до компанії DEXTRA LAW, яка пропонує юридичні послуги зі створення та реєстрації підприємств. Кваліфіковані спеціалісти компанії візьмуть на себе роботу з документами, допоможуть вам правильно зареєструвати ТОВ та вести успішний бізнес у межах закону з першого дня.

  • 123
  • 12.05.2023 08:18

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода