Росія вже не в змозі оточити українських захисників Бахмута

Читати цю новину російською мовою
Росія вже не в змозі оточити українських захисників Бахмута
Розгортання недостатньо боєздатних сил на флангах навколо Бахмута означає, що російське Міністерство оборони значною мірою відмовилося від мети оточити там значну кількість українських військових.

Таку думку висловили експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російське відомство, ймовірно, почало ширшу депріоритизацію зусиль на бахмутському напрямку до січня 2023 року, що, ймовірно, спонукало засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина активізувати зусилля в Соледарі-Бахмуті в січні і публічно поскаржитися на відсутність підтримки його зусиль з боку Міноборони.

У березні та квітні Міноборони Росії ненадовго виділило більше ресурсів на бахмутську ділянку фронту, направивши в район танки Т-90, сили ВДВ та мобілізованих резервістів.

Пригожин заявив 24 квітня, що військове відомство розгорнуло лише нерегулярні та деградуючі підрозділи для утримання флангів Бахмута, і нездатність цих підрозділів виконати навіть це обмежене завдання вказує на те, що російські фланги в Бахмуті та на інших аналогічних ділянках фронту, ймовірно, вразливі для українських контратак.

Розподіл сил у поєднанні із змінами у геометрії бойового простору також передбачає, що небезпека оточення Росією значних українських сил у Бахмуті, можливо, минула.

Сили ПВК «Вагнер», ймовірно, продовжать проводити фронтальні атаки в Бахмуті, що дозволить українським силам провести організований відхід, а не зіткнутися з великомасштабним оточенням, робить висновок ISW.

  • 123
  • 12.05.2023 06:50

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода