Українські військові просунулися у Бахмуті: але контранступ ще не почався

Читати цю новину російською мовою
Українські військові просунулися у Бахмуті: але контранступ ще не почався
Станом на 12 травня ЗСУ досягли успіхів на північний захід від Бахмута в ході локальних контратак.

На цьому наголосили в Інституті вивчення війни (ISW).

Аналітики інституту наводять як приклад опубліковане у п’ятницю відео, зняте, як вдалося підтвердити, на південному березі Берхівського водосховища: на записі російські військові тікають з позицій, рятуючись від ударів української артилерії.

Це відео підтверджує свідчення численних російських провоєнних блогерів про те, що ЗСУ успішно діють на північному заході Бахмута. У п’ятницю заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські військові просунулися на 2 км на Бахмутському напрямку. А голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин запросив міністра оборони Росії Сергія Шойгу до Бахмута, щоб «самостійно оцінити цю ситуацію».

Російські провоєнні блогери та інші помітні в інформаційному просторі прихильники війни реагують на контратаки ЗСУ з різним ступенем тривожності, зазначається у звіті. Багато хто вважає, що остання активність українських військових у районі Бахмута – і є початок великого весняного контрнаступу України.

Українські, а також американські офіційні особи тим часом кажуть, що запланований Києвом контрнаступ поки не розпочався.

Ганна Маляр у п’ятницю заявила, що ЗСУ поки що ведуть оборонні дії, які іноді передбачають і контратаки. У цьому ключі висловилися анонімний високопоставлений американський військовий і ще один західний чиновник, на яких посилається телеканал CNN.

  • 83
  • 13.05.2023 07:17

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода