Трамп заявив, що Україні доведеться віддати частину території Росії задля припинення війни

Читати цю новину російською мовою
Трамп заявив, що Україні доведеться віддати частину території Росії задля припинення війни
Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що Путін «дещо ослаблений» внаслідок невдалого заколоту і тому настав час Сполучених Штатів спробувати домовитися про мирне врегулювання шляхом переговорів між Росією та Україною.

Свою думку Трамп висловив у телефонному інтерв’ю агентству Reuters.

«Я хочу, щоб люди перестали помирати на цій безглуздій війні», – заявив він.

Трамп, який зараз лідирує в опитуваннях громадської думки в США серед кандидатів у президенти від республіканців, не виключив, що київській владі доведеться поступитися частиною української території Росії, щоб зупинити війну.

Трамп сказав, що якби він був президентом, все залежало б від переговорів, і що українці, які самовіддано захищають свою землю, «заслуговують на велику похвалу і повагу».

«Я думаю, що вони мають право залишити собі більшу частину того, що вони заробили, і я думаю, що і Росія на це погодилася б. Потрібен добрий посередник чи переговорник, а у нас його зараз немає», – цитує Трампа Reuters.

«Я думаю, найголовніше, що США мають зробити зараз – це зібрати обидві сторони разом та помирити Росію та Україну. Це можна зробити, настав час зробити це, зібрати дві сторони разом і досягти миру», – заявив Трамп, який сподівається стати кандидатом у президенти від Республіканської партії на виборах 2024 року.

  • 366
  • 30.06.2023 07:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода