Ізраїль переніс вторгнення до Гази через погоду

Читати цю новину російською мовою
Ізраїль переніс вторгнення до Гази через погоду
Вторгнення ізраїльської армії до Гази спочатку планувалося на вихідні, але було відкладено на кілька днів через хмарність, яка б ускладнила ізраїльським пілотам і операторам безпілотників забезпечувати прикриття наземних військ з повітря.

Про це повідомило The New York Times із посиланням на офіцерів армії Ізраїлю.

Військові ще не оголосили офіційно про вторгнення в Газу, але підтвердили, що в п’ятницю в сектор на короткий час увійшли розвідувальні групи, а ізраїльські війська підвищують готовність до наземної війни.

Вважається, що десятки тисяч бойовиків ХАМАС засіли в сотнях кілометрів підземних тунелів і бункерів під містом Газа та прилеглими до нього районами північної частини міста. Ізраїльське військове керівництво очікує, що ХАМАС спробує завадити їхньому просуванню, підриваючи деякі з цих тунелів, коли ізраїльтяни опиняться над ними, а також мінімуючи дороги та будівлі.

За словами трьох ізраїльських офіцерів, для полегшення дій військовослужбовців правила застосування зброї були пом’якшені, що дозволяє солдатам проводити менше перевірок, перш ніж стріляти у ймовірних противників.

Крім того, у зв’язку з масштабними руйнуваннями в секторі Газа, спричиненими недавніми авіаударами Ізраїлю, останніми днями військовослужбовці пройшли додаткову підготовку, яка допоможе їм вести бойові дії у зруйнованому міському середовищі.

  • 77
  • 15.10.2023 09:49

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода