Західні ЗМІ зацікавилися колишнім та нинішнім керівництвом ФГВФО: Ворушилиним, Рекрутом, Рудухою

Читати цю новину російською мовою
Західні ЗМІ зацікавилися колишнім та нинішнім керівництвом ФГВФО: Ворушилиним, Рекрутом, Рудухою
Після публікації скандальної статті Саймона Шустера для TIME у західній пресі незабаром будуть опубліковані матеріали про корупцію та «старі кадри та справи» до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) «податкової» та інших держорганів

Після публікації скандальної статті Саймона Шустера для TIME у західній пресі незабаром будуть опубліковані матеріали про корупцію та «старі кадри та справи» до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) «податкової» та інших держорганів, через які проходять сотні мільярдів гривень. Ймовірно, матеріали мають показати, що український президент Володимир Зеленський, його найближче оточення та силовики, зокрема НАБУ, провалили війну з корупцією, гучні кримінальні справи закриті, а старі корупціонери за напрацьованими схемами продовжують вимивати мільярди доларів із українського бюджету.

Як повідомив один із відомих українських журналістів, який побажав залишитися анонімним з низки причин, з ним та його колегами, а також екс-депутатами та банкірами в останні кілька тижнів контактували відомі та шановні західні журналісти, які пишуть матеріали для таких видань як The Economist, The New York Times, The Hill та інших.

«Зі мною за останній місяць спілкувалися три відомі західні журналісти. Знаю, що вони також говорили з колишнім народним депутатом, який добре знається на фінансовій сфері та відомим банкіром, яких знаю досить давно. Питання були вкрай гострі і стосувалися, наприклад, роботи колишнього та нинішнього керівництва ФГВФО, керівництва «податкової» та митниці, а також гучних справ, пов’язаних із цими та іншими органами. Зокрема, гучні справи колишнього директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна та Світлани Рекрут, яка після звільнення Ворушиліна зайняла його місце, а до цього працював його «замом», також незмінного «заступника» Ворушиліна Наталії Рудухи, яка обіймає свою посаду досі та «провертала» з ним великі справи. Щодо їхньої роботи у ЗМІ багато інформації, у тому числі про завдання збитків державі на мільйони гривень внаслідок заниження вартості активів банків, виведених з ринку, під час проведення так званих «голландських» аукціонів у 2017-2018 роках через підконтрольні майданчики. Після зміни влади та порушення кримінальних справ у 2019 році Ворушилін успішно залишив свій кабінет, а інші фігуранти – Рекрут та Рудуха продовжили його справу. Видно, що хтось на Банковій займається ФГВФО, але на заході про це відомо.

Цікавили справи екс-глави Сергія Верланова, який вивів т.в.о. митниці В’ячеслав Демченко та інших. Було багато інших відомих імен та справ, якими цікавилися. Виходячи з питань, зрозуміло, що хтось із керівництва НАБУ, САП чи іншого органу «злив» цим журналістам корупційні факти та справи, які були на слуху і ті, про які ще не чули. Оскільки таких даних немає у відкритому доступі. Деякі з цих прізвищ явно також спілкувалися із західними журналістами. Почуто риторичне запитання від західних колег: чому Володимир Зеленський та його команда залишили старі корупційні кадри у ключових фінансових органах і так і не змогли побороти там корупцію?», – повідомив журналіст, додавши, що вирішив оприлюднити цю інформацію, оскільки хоче зменшити інформаційний негатив для України та влади, якій такі публікації серйозно шкодять.

Источник: Власти.нет

  • 291
  • 01.11.2023 10:23

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода