Війна переходить на новий етап: потрібні технології та посилена мобілізація, – Залужний

Читати цю новину російською мовою
Війна переходить на новий етап: потрібні технології та посилена мобілізація, – Залужний
Війна в Україні тепер переходить на новий етап: "позиційна" війна статичного та виснажливого бою.

Про це написав у колонці для The Economist головнокомандувач збройних сил України Валерій Залужний.

«Загроза переходу до позиційної війни – це серйозний виклик для України. Затягування – вигідне противнику, оскільки надасть йому можливість відновлювати та нарощувати свій воєнний потенціал», – наголосив військовий.

За його словами, для перемоги у війні необхідно озброєння – основною зброєю є ракети та снаряди.

«Збройні сили України потребують ключових військових можливостей і технологій, щоб вийти з такого роду війни. Найважливішим з них є повітряна сила. Контроль над небом необхідний для великомасштабних наземних операцій. На початку війни у ​​нас було 120 бойових літаків. З них лише одна третина була придатна до використання», – зазначив Залужний.

Він також додав, що великою перевагою у війні є безпілотники. Саме велика кількість дронів надає перевагу російській армії та сповільнює контрнаступ ЗСУ. Російські безпілотники взяли на себе значну частину ролі пілотованої авіації щодо розвідки та нанесення авіаударів.

Перший етап

Україні необхідно наносити масовані удари з використанням приманок і ударних безпілотників. Це дозволить перевантажити системи протиповітряної оборони Росії.

Другий етап

Радіоелектронна боротьба та глушіння сигналів зв’язку та навігації. РЕБ – ключ до перемоги у війні безпілотників. Росія останнє десятиліття модернізувала свої сили РЕБ та створила новий рід армії – 60 нових видів техніки.

Третій етап

Контрбатарейний вогонь та повне ураження артилерії противника у цій війні, як і в більшості минулих воєн, становить 60-80% усіх військових завдань.

Четвертий етап

Україні необхідно вдосконалювати технологію розмінування. На початку війни в України для цього було обмежене та застаріле обладнання. Однак навіть західні поставки пристроїв для розмінування виявилися недостатніми з огляду на масштаби російських мінних полів в Україні.

П’ятий етап

Нарощування резервів України. Путін не зміг отримати швидку перемогу у війні проти України через страх оголосити загальну мобілізацію, яка може спровокувати політичну кризу. Проте наші можливості для підготовки резервів на власній території теж обмежені.

«Позиційна війна – це тривала війна, яка несе величезні ризики для Збройних Сил України та для її держави. Якщо Україна хоче вирватися з цієї пастки, нам знадобляться всі ці речі: перевага в повітрі, значно вдосконалені засоби електронної боротьби та контрбатарейної боротьби, нова мінна технологія та здатність мобілізувати та тренувати більше резервів», – резюмував Залужний.

  • 186
  • 02.11.2023 07:44

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода