США відклали постачання до України високоточних ракет GLSDB на 2024 рік

Читати цю новину російською мовою
США відклали постачання до України високоточних ракет GLSDB на 2024 рік
Україні доведеться почекати до наступного року, перш ніж вона отримає першу велику партію реактивних бомб, які США пристосували для завдання ударів на відстані 160 км.

Про це повідомило Reuters із посиланням на представників Пентагону.

Коли восени минулого року компанія Boeing (BA.N) вперше звернулася до США з пропозицією купити та відправити в Україну наземну бомбу малого діаметра (GLSDB), найоптимістичніший термін постачання було встановлено на весну цього року. У лютому видання Politico повідомило, що постачання буде здійснено не раніше 2023 року.

GLSDB потрібні Україні, щоб доповнити обмежену кількість ракет ATACMS із дальністю ураження 160 км, які поставили США. Це дозволить українським військовим вражати цілі на відстані, що вдвічі перевищує дальність стрільби ракетами, якими вони зараз стріляють з високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS, що поставляється США, і змусить Росію перемістити свої запаси ще далі від лінії фронту.

За словами джерел видання, постачання в США компанією Boeing, що є генеральним підрядником GLSDB, буде здійснено наприкінці грудня, після чого пройде кілька місяців випробувань перед відправкою до України.

  • 77
  • 01.12.2023 06:43

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода