Чим і як протирати екран телефону: корисні поради для користувачів

Читати цю новину російською мовою
Чим і як протирати екран телефону: корисні поради для користувачів
Коли тільки придбали телефон, доглядаєте його ретельно, зокрема регулярно протираєте екран.

Коли тільки придбали телефон, доглядаєте його ретельно, зокрема регулярно протираєте екран. Коли він вже деякий час у користуванні, то саме цій деталі приділяється менше часу. Але ж телефон із чистим дисплеєм без розлучень, відбитків пальців та інших слідів експлуатації – це значно естетичніше.

Чим чистити екран телефону

Особливість телефонів у тому, що їхня матриця закрита склом, а значить, може здатися, що пошкодити її просто протиранням складно. Так, це так, проте олеофобне покриття не скаже спасибі за експерименти з доглядом. І ось чому.

Олеофобне покриття – це спеціальна плівка, яка є сьогодні в більшості телефонів, покликана відштовхувати жир та воду. Саме завдяки їй екран менш схильний до появи відбитків пальців та інших характерних жирових слідів. Навіть коли щось із цього з’являється, легко видаляється. Олеофобний шар дуже тонкий буквально кілька нанометрів. Має специфічний хімічний склад, який легко руйнують деякі речовини. Саме тому має бути правильний догляд із застосуванням безпечних складів. Підійдуть для нього:

  • спрей для догляду за монітором Ідеальний варіант, адже він очищує та дезінфікує поверхню. У складі дистильована вода та поверхнево-активні речовини;
  • кип’ячена вода. Вона має бути холодною та відстояною. В осад випадають солі, які можуть пошкодити покриття;
  • дистильована вода. У ній немає солей, це попередить появу розлучень. Однак за рахунок того, що немає поверхнево-активних речовин, видалити забруднення їй однією буде складніше.

Також варіант – використовувати спеціальні серветки із просоченням засобом, який підходить для очищення екрану смартфона. Якщо таких немає і використовуєте вказані вище рідини, можна використовувати мікрофібру, ватяні диски або палички, м’яку бавовняну тканину.

Чим не варто чистити екран

Відмовтеся при догляді за екраном телефону від спирту, засобів для миття вікон, оцту, перекису, поліролей, засобів для зняття лаку, будь-якої іншої миючої побутової хімії. Погана ідея для чищення використовувати жорсткі тканини, сухі та вологі серветки, ворсові тканини.

Як почистити без розлучень: алгоритм, що діє

Порядок чищення екрана насправді не складний, потрібно:

  1. Заблокуйте телефон, щоб виключити випадкові натискання на кнопки, причому на темному екрані будуть краще видно розлучення.
  2. Якщо є пензлик, приберіть пил або просто здуйте.
  3. Зніміть чохол, адже під ним у кутах накопичується пил і різного роду забруднення, приберіть найбільші з них.
  4. Почистіть динамік та отвори, робіть це так, щоб не пошкодити жодні компоненти.
  5. Нанесіть спрей або інший склад на серветку, прямо на дисплей не слід розпорошувати, щоб виключити попадання води до внутрішніх компонентів. Після цього протріть екран, щоб прибрати забруднення і потім приберіть вологу, що залишилася.

Щоб запобігти утворенню розлучень, протріть дисплей в одному напрямку. Кругові рухи призведуть до появи слідів на екрані.

Джерело: сайт skay.ua

Источник: Власти.нет

  • 391
  • 12.02.2024 09:55

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода