Вкладники банків не випускають з України ексзамдиректора-розпорядника ФГВФО Наталію Рудуху через низку кримінальних справ

Читати цю новину російською мовою
Вкладники банків не випускають з України ексзамдиректора-розпорядника ФГВФО Наталію Рудуху через низку кримінальних справ
Скандальна ексзамдиректора-розпорядника ФГВФО Наталія Рудуха, яку звільнили, може втекти з України через низку кримінальних справ, вважають вкладники банків.

Скандальна ексзамдиректора-розпорядника ФГВФО Наталія Рудуха, яку звільнили, може втекти з України через низку кримінальних справ, вважають вкладники банків.

Заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) Наталію Рудуху, яка обіймала цю посаду з червня 2016 року, було звільнено з відомства, повідомляє УНН.

Сама Рудуха у коментарі підтвердила своє звільнення, уточнивши, що пішла за власним бажанням.

На запитання щодо причин такого рішення Рудуха відповіла: «Це моє власне бажання», не надавши більше пояснень.

За інформацією УНН Рудуху звільнили з посади або ж попросили піти через непрофесійні рішення на посади та токсичність її персони.

Як зазначив один із високопоставлених співробітників ФГВФО, причиною звільнення стали кримінальні справи, які розслідують правоохоронні органи щодо Наталії Рудухи, а також колишнього та нинішнього керівництва Фонду.

Кримінальні справи щодо Наталії Рудухи та її колег стосуються махінацій на аукціонах та продажах, що здійснювалися на користь пов’язаних із боржниками осіб у 2016-2019 рр., через які держава втратила десятки мільйонів гривень на непрозорих аукціонах.

Також, як раніше писали ЗМІ, правоохоронці розслідують значні порушення керівництвом ФГВФО щодо процедур закупівлі товарів та послуг на потреби фонду. У 2022-2023 роках. керівництво Фонду купило для себе дорогі машини, техніку та замовляло у сумнівних ФОП послуги з PR на мільйони гривень.

Не виключено також, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відреагувала на колективну заяву від вкладників ліквідованих банків, з яких Наталія Рудуха, як писали ЗМІ з посиланням на адвоката, через своїх людей вимагала до 50% відшкодування їх коштів.

«У ФГВФО з подачі Рудухи запроваджено «стоп-листи» для великих кладчиків банків. Їм штучно блокують відшкодування коштів, вимагаючи 30-50% суми через посередників. Таких випадків багато, всі вони задокументовані та будуть передані правоохоронним органам найближчими днями. Буде порушено кримінальне провадження», – повідомляв тоді адвокат.

Наталія Рудуха та колишній чиновник Фонду Андрій Оленчик також проходили у кримінальній справі про незаконне «прослуховування» у ФГВФО.

Активісти та вкладники банків вимагають від НАБУ, САП та інших правоохоронних органів вжити заходів та не допустити втечі Наталії Рудухи з України та в рамках кримінальних справ продовжити розслідування її протизаконної діяльності.

Источник: Власти.нет

  • 325
  • 16.02.2024 14:56

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода