Як носити щоденні прокладки та не шкодити собі

Читати цю новину російською мовою
Як носити щоденні прокладки та не шкодити собі
Для дівчат зараз представлено багато засобів гігієни.

Для дівчат зараз представлено багато засобів гігієни. Це здорово. Адже ще кілька поколінь тому доводилося використовувати немислимі способи, як для сучасної дівчини. Щоденні прокладки пропонує бренд Kotex – серед його асортименту є засоби гігієни для різних потреб. Однак що потрібно знати про щоденки?

Виділення між менструаціями

У дівчат виділення із статевих шляхів – це норма. У різні дні циклу можуть змінюватись їх обсяг, колір, консистенція. Особливо часто вони з’являються у середині циклу. Виділення, схожі на слиз, – це одна з ознак овуляції.

Ближче до завершення циклу можуть з’являтися білі або жовті виділення. Поки що їх не надто багато і вони не пахнуть, не дратують слизову оболонку — це в межах норми. Якщо є неприємні відчуття, варто звернутися до лікаря.

Коли потрібно носити щоденки?

Носити щоденні прокладки – це не обов’язкова умова жіночої гігієни. Через специфічну структуру волога та повітря не проходять, що може бути небезпечним для мікрофлори. Щоб не нашкодити собі, потрібно частіше міняти засоби гігієни – хоча б раз на 4 години.

Коли без щоденних прокладок не обійтись:

  • на початку менструації та наприкінці, коли є ще маленькі кров’янисті виділення;
  • під час лікування вагінальними препаратами – свічки, наприклад, можуть трохи витікати;
  • у період овуляції, коли з’являються рясні виділення;
  • у подорожах, коли немає доступу до постійного душу та зміни білизни.

Бувають у дівчат «сухі дні», коли можна обійтися без щоденників. Однак тут все індивідуальне.

Якщо ви схильні до алергії, то вибір щоденних засобів гігієни має бути ретельним. Вам не підходять прокладки, якщо є подразнення на шкірі та слизовій оболонці, виділення стають рясними та дискомфортними. Наприклад, це можливо при використанні ароматизованих прокладок.

Щоденні прокладки – порятунок для дівчат. Але вибирайте їх ретельно, щоб не нашкодити мікрофлорі та не викликати дискомфорту.

Источник: Власти.нет

  • 173
  • 20.02.2024 14:24

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода