Північна Корея могла поставити до Росії близько 3 мільйонів снарядів

Читати цю новину російською мовою
Північна Корея могла поставити до Росії близько 3 мільйонів снарядів
Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів, в яких може бути близько 3 мільйонів снарядів калібру 152 мм.

Про це пише Bloomberg із посиланням на заяву міністра оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка.

Натомість Росія постачає Північній Кореї продовольство, сировину та деталі, які використовуються у виробництві зброї, сказав міністр оборони Південної Кореї. За його словами, продовольча допомога допомогла Кіму стабілізувати ціни на товари першої потреби.

Якщо постачання зброї розширюватиметься, вважає Шин Вон Сік, Росія передаватиме КНДР дедалі більше військових технологій, що може збільшити можливості Пхеньяну загрожувати регіону.

30 грудня 2023 Росія запустила північнокорейську ракету на територію України, а 2 січня було проведено ще кілька ракетних випробувань. Північна Корея наростила постачання боєприпасів до РФ, а не скоротила їх після того, як у розвідслужбах цих країн повідомили про постачання Росії зброї для застосування проти України.

CAR провела дослідження 290 компонентів із залишків північнокорейської балістичної ракети, знайдених у січні у Харкові та виявила, що 75% компонентів було розроблено та продано компаніями, зареєстрованими у США.

Ще 16% компонентів, виявлених у ракеті, були пов’язані з компаніями, зареєстрованими в Європі, і 9% – з компаніями, зареєстрованими в Азії.

Ці компоненти переважно становили навігаційну систему ракети, і їх можна відстежити по 26 компаніях зі штаб-квартирами в США, Китаї, Німеччині, Японії, Нідерландах, Сінгапурі, Швейцарії та Тайвані, повідомляється в доповіді.

  • 174
  • 27.02.2024 11:44

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода