Україну створив Хрущов та Брежнєв, – Атаманюк

Читати цю новину російською мовою
Україну створив Хрущов та Брежнєв, – Атаманюк
Як "регіонал" Атаманюк роками дискредитував Україну в ефірах проросійських ЗМІ.

Відомий податківець часів президента-втікача Януковича — Юрій Атаманюк вивіз до Польщі майже 3 мільйони доларів готівкою вже під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

До того ж, за даними ЗМІ, Атаманюк продовжує переписувати свої активи на найближчих родичів та виводить статки з України.

А «виводити» й справді є що, адже майже за 20 років своєї «чесної» праці у системі податкової міліції Атаманюк встиг «заробити» мільйони доларів, якщо не мільярди.

Окрім незаконного збагачення, Атаманюк донедавна мав ще одну роботу — на російську пропаганду, яку виконував з особливим ентузіазмом.

В ефірах проросійських пропагандистських каналів Атаманюк з усією завзятістю паплюжив історію створення української держави, підтримував російську окупацію Криму та дискредитував українську владу.

Ми зібрали головні заяви Юрія Атаманюка:

«Україна штучно створена держава»

В одному з ефірів Атаманюк вирішив приписати створення України — Хрущову та Брежнєву.

25 грудня 2020 року економіст Юрій Атаманюк в ефірі телеканалу «Наш» заявив, що «українська еліта в особах Хрущова та Брежнєва колонізувала Росію та ще 14 республік СРСР і викачувала з них ресурси, за рахунок яких створили українську республіку, що згодом була передана націоналістам».

Що ж, Атаманюк може скласти гідну конкуренцію ще одному «історику»  — президенту РФ Володимиру Путіну, який говорив, що нібито «Україну придумав Ленін».

«При Росії Крим живе краще»

В одному з ефірів мураєвсього телеканалу «НАШ» Атаманюк виправдовував окупацію Криму, а також радив українцям спершу довести жителями Криму, що в Україні їм буде краще, а це буде нелегко, бо за словами Атаманюка в Криму нібито під час окупації Росії — «найефективніше «Велике Будівництво»".

«Є така точку зору, що найефективніше «Велике Будівництво» чомусь в Криму, в порівнянні з минулими роками незалежності», — заявив Атаманюк.

«Зеленському вигідна війна»

Ще до початку повномасштабного вторгнення Атаманюк заявляв, що війна вигідна саме українській владі, щоб «списати всі свої промахи».

«А кому вона вигідна? Не для того хіба аби списати свою недбалість в управлінні, закинуту економіку, знищену енергосистему, медичну та соціальну політику?», — сказав Атаманюк.

Фактично такими заявами експерт готував підґрунтя для виправдання російського вторгнення.

«Найгірший уряд за всю історію незалежності України»

У своїм заявах цей експерт не гребував відвертими маніпуляціями в адресу не лише президента, а й уряду.

Ба більше в одному з ефірів він назвав уряд України — «найгіршим за всю історію незалежності держави», обізвав їх  «продавцями повітря» та сказав, що в української влади «немає мізків»

Окрім цього, він без жодних аргументів звинуватив міністра фінінсів Сергій Марченка в усіх негараздах української економіки.

Звісно ж такі тези Атаманюка радо підхоплювались російськими пропагандистами та обговорювались на телеканалах в РФ.

«Дискредитація військового керівництва України»

Окрім дискредитації та образ в адресу української влади, Атаманюк також різко та гнівно критикував керівництво зовнішньої розвідки, виставляючи їх некомпетентними.

Він звинуватив їх в тому, що вони попереджали про напад Росії на Україну.

«Покажіть хоча б одну країну світу, де керівництво зовнішньої розвідки працює не з агентурою чи в кабінеті, а працює на ток-шоу? Працюючи на ток-шоу, він сіє паніку в суспільстві», — сказав Атаманюк.

Більше того, він із завзяттям переконував, що боятися треба не Росію, а політику української влади, бо вона, як стверджує Атаманюк, «разом з корупцією помножена на ідиотизм і непрофесіоналізм влади».

Источник: Власти.нет

  • 661
  • 13.03.2024 09:11

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода