Загроза швидкого прориву: через брак боєприпасів українська армія може не втримати фронт

Читати цю новину російською мовою
Загроза швидкого прориву: через брак боєприпасів українська армія може не втримати фронт
Російські війська можуть скористатися нестачею боєприпасів у ЗСУ на деяких ділянках лінії зіткнення та добитися швидкого прориву.

Таку думку висловили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

На думку ISW, пов’язана з відсутністю допомоги США нестача снарядів «можливо, робить нинішній український фронт тендітнішим, ніж може демонструвати відносно повільний російський наступ у різних секторах».

У зведенні сказано, що армія РФ може атакувати на тих ділянках оборонних ліній ЗСУ, які не одержують достатньої кількості боєприпасів.

«Українські війська, ймовірно, намагаються вирішити проблему нестачі боєприпасів за допомогою пріоритезації ресурсів на користь секторів, де російські війська ведуть масштабніший наступ», – сказано у зведенні.

На думку ISW, менша активність російських наступальних дій у секторах, яким ЗСУ не віддають пріоритету, приховує пов’язані з нестачею боєприпасів ризики для українських сил у цих районах.

Оцінюючи загальну ситуацію на фронті, ISW робить висновок, що армія РФ зараз володіє ініціативою практично на всьому театрі військових дій, і брак боєприпасів здатен «створити слабкі місця, якими російські військові зможуть швидко і несподівано скористатися, якщо ресурси ЗСУ залишатимуться мізерними».

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський також попереджав про загрозу глибокого прориву на неназваних ділянках фронту, зазначає ISW.

  • 187
  • 14.03.2024 07:07

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода