Поки затримується допомога Заходу, росіяни кидають резерви на прорив української оборони

Читати цю новину російською мовою
Поки затримується допомога Заходу, росіяни кидають резерви на прорив української оборони
Росіяни задіюють тактичні та оперативні резерви, аби підтримувати і нарощувати наступальні операції на сході України, поки українці не отримали допомогу Заходу.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики припускають, що російські війська, імовірно, залучають до бойових дій на сході України тактичні та оперативні резерви з метою підтримання і потенційного нарощування темпів наступальних операцій, що тривають.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив 14 березня, що російське військове командування залучає тактичні та оперативні резерви до російських наступальних операцій на Лиманському напрямку, поблизу Бахмута, а також на заході та південному заході Донецької області, щоб перешкодити українським силам стабілізувати лінію фронту в цих районах.

Він додав, що багато з цих резервів призначені для використання передбачуваного російського прориву української оборони, а не конче для підтримки поточних російських наступальних операцій, спрямованих проти стабілізації оборонних позицій України.

За його словами, російські війська все ще мають відповідні резерви для подальшої інтенсифікації наступальних операцій, але ці резерви, ймовірно, будуть недостатніми для того, щоб дозволити окупантам зруйнувати українську оборону.

Фахівці вказують, що російські війська раніше намагалися досягти більш ніж поступових незначних тактичних успіхів в Україні з середини 2022 року, і введення тактичних або навіть обмежених оперативних резервів саме по собі не змінює російські перспективи оперативно значущих успіхів, оскільки російські війська поки що не продемонстрували здатності здійснювати продумані механізовані маневри, які б дозволили швидко захопити значні ділянки території.

Також у звіті зазначають: здатність Росії досягти значних успіхів все ще залежить від рівня підтримки України з боку Заходу, і подальші затримки з наданням допомоги у сфері безпеки збільшать ризик оперативно значущих російських успіхів у довгостроковій перспективі.

  • 207
  • 15.03.2024 07:29

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода