Для окончательного завершения конфликта на «Арго», теперь нужна только воля власти

Читати цю новину російською мовою
Для окончательного завершения конфликта на «Арго», теперь нужна только воля власти
В едином государственном реестре предприятий и организаций Украины (ЕГРПОУ) восстановлен статус законного мажоритарного владельца известного завода «Арго» (г. Хотин, Черновицька обл.) Валерия Бабича, как участника общества с долей …

В єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) поновлено статус законного мажоритарного власника відомого заводу «АРГО» (м.Хотин, Черновіцька обл.) Валерія Бабича, як учасника товариства із часткою у статутному капіталі 66,66%.

06 серпня 2010р. державним реєстратором Хотинської РДА на підставі приписів органів прокуратури та чинного судового рішення були усунуті допущені 23.03.2010 р. порушення вимог закону при проведені реєстраційних дій стосовно ТОВ ВКТ «АРГО» та поновлено статус Бабича В.Г. як учасника товариства. Одночасно до Єдиного державного реєстру були внесені відомості про нового керівника товариства – Шистопала П.М., якого колишні власники та колишнє керівництво ТОВ ВКТ «АРГО» не допускають до управління справами підприємства з травня 2009 року.

Ми подолали небачене для України судове свавілля», — прокоментував подію новопризначений генеральний директор підприємства Петро Шистопал. — Поновлення прав законного власника заводу «Арго» відбулось всупереч протидії колишніх власників-шахраїв, які всупереч закону адмінресурс і вплив на суддів. Незважаючи на те що органи прокуратури неодноразово намагались відновити законність та правопорядок на підприємстві і загалом винесли близько п’ятнадцяти актів прокурорського реагування (у вигляді протестів на незаконні розпорядження лояльного до колишніх власників підприємства керівництва Хотинської райдержадміністрації та приписів щодо усунення очевидних поряшень вимог чинного законодавства). І за результатами проведених перевірок порушили чотири кримінальні справи. ”

За словами Петра Шистопала, він неодноразово намагався потрапити на територію заводу: «але колишні власники в буквальному сенсі забарикадували підприємство і незаконно не допускали мене до участі в управлінні підприємством. “

Всі законні підстави для керування підприємством ми маємо, наш статус зафіксований в держреєстрі це підтвержує — зазначив Шестопал — наразі очікуємо на підтримку регіональної влади яка має можливість довести на ділі що вона з повагою ставиться до букви закону та захищає права власника. Сподіваюсь, що разом ми зможемо ефективно працювати на розвиток підприємства та регіону», — зазначив представник законного власника та керівник ТОВ ВКТ «Арго».

Нагадаємо, з 22 січня 2010 р. ВКТ «Арго» кілька днів утримувався силами підрозділу «Беркут», а колишні власники з того часу не допускали до управління заводом представника законного власників, виконавчого директора Петра Шістопала.
28 січня 2010 Генпрокуратурою України порушено кримінальну справу відносно Віктора і Анатолія Гончаров за шахрайство.

Як повідомлялося, колишні власники відомого виробника бляшаної тари – заводу «Арго» — Віктор та Анатолій Гончарі мали дві третини часткою статутного фонду заводу «Арго», які вони продали ще в жовтні 2008. Проте пізніше брати Гончарі під заставу майна заводу і своїх вже проданих на той момент часток взяли кредит у банку. Віктор Гончар є депутатом облради і був головою Хотинської райдержадміністрації, його брат Анатолій — екс-гендиректор ПКТ «Арго».

Источник: Власти.нет

  • 132
  • 11.08.2010 10:01

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода