Китай в обхід санкцій постачає Росії компоненти для виробництва зброї – WSJ

Читать новость на украинском языке
Китай в обхід санкцій постачає Росії компоненти для виробництва зброї – WSJ
Китай допомагає Росії обходити санкції Заходу, збільшуючи експорт матеріалів та компонентів для виробництва високоточної зброї.

Про це повідомило The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

З початку року китайські компанії значно збільшили постачання високотехнологічних електронних компонентів до Росії, а саме мікросхем та друкованих плат.

За даними видання, експорт мікросхем у РФ збільшився більш ніж двічі порівняно з аналогічним періодом 2021 року і становив близько 50 млн доларів. Експорт друкованих плат сягнув двозначного відсоткового зростання.

Повідомляється, що Китай став постачати до Росії в 400 разів більше оксиду алюмінію, який використовується для отримання металевого алюмінію — основного матеріалу у виробництві ракет, авіації та деякої зброї.

Нагадаємо, у травні в Міністерстві оборони США констатували, що запроваджені проти Росії санкції починають завдавати відчутної шкоди військово-промисловому комплексу РФ.

Про це свідчить нездатність країни-агресора оперативно поповнювати запаси високоточної зброї, зокрема ракет.

За даними британської розвідки, російська армія змушена заощаджувати сучасні ракети та використовувати ракети радянського виробництва для обстрілів України.

В свою чергу Росія намагається замістити канали постачання високотехнологічних компонентів для зброї, але й тут стикається з труднощами.

  • 373
  • 16.07.2022 17:39

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода