ВМС Великобританії засікли російські підводні човни біля берегів Норвегії

Читать новость на украинском языке
ВМС Великобританії засікли російські підводні човни біля берегів Норвегії
Російський підводний човен з крилатими ракетами «Сіверодвінськ» та ударний підводний човен класу «Акула» «Вепрь» спливали біля берегів Норвегії на північний захід від Бергена в Північному морі 16 та 19 липня.

Про це повідомила прес-служба військово-морських сил Великої Британії.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Британський корабель-мисливець HMS Portland та спеціалізований гелікоптер «Мерлін», що оснащені сучасним обладнанням для виявлення підводних човнів, зафіксували маршрут пересування російських підводних кораблів.

Інциденти 16 і 19 липня сталися невдовзі після перших навчань НАТО з пошуку підводних човнів, у яких брав участь і HMS Portland. Ці великомасштабні спільні навчання виявилися ідеальною підготовкою до такого типу реальних операцій.

Командир HMS Portland Тім Лідер сказав: «Наш успіх в операціях знаменує собою кульмінацію багатьох місяців спеціальної підготовки та навчань. Ми здатні проводити та підтримувати подібні протичовнові операції в Північній Атлантиці».

Декількома днями раніше данські збройні сили повідомили про виявлення атомного російського підводного човна в протоці Скагеррак, який розташований між Данією та Норвегією.

  • 479
  • 23.07.2022 18:57

Коментарі до цієї новини:

Последние новости

Главное

Погода