ВМС Великобританії засікли російські підводні човни біля берегів Норвегії

Читати цю новину російською мовою
ВМС Великобританії засікли російські підводні човни біля берегів Норвегії

Російські підводні човни засікли біля берегів Норвегії

Російський підводний човен з крилатими ракетами «Сіверодвінськ» та ударний підводний човен класу «Акула» «Вепрь» спливали біля берегів Норвегії на північний захід від Бергена в Північному морі 16 та 19 липня.

Про це повідомила прес-служба військово-морських сил Великої Британії.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Британський корабель-мисливець HMS Portland та спеціалізований гелікоптер «Мерлін», що оснащені сучасним обладнанням для виявлення підводних човнів, зафіксували маршрут пересування російських підводних кораблів.

Інциденти 16 і 19 липня сталися невдовзі після перших навчань НАТО з пошуку підводних човнів, у яких брав участь і HMS Portland. Ці великомасштабні спільні навчання виявилися ідеальною підготовкою до такого типу реальних операцій.

Командир HMS Portland Тім Лідер сказав: «Наш успіх в операціях знаменує собою кульмінацію багатьох місяців спеціальної підготовки та навчань. Ми здатні проводити та підтримувати подібні протичовнові операції в Північній Атлантиці».

Декількома днями раніше данські збройні сили повідомили про виявлення атомного російського підводного човна в протоці Скагеррак, який розташований між Данією та Норвегією.

  • 479
  • 23.07.2022 18:57

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода