Державний «Укрексімбанк» замовляє чорний піар проти бізнесу та суддів без відповідного тендеру

Читать новость на украинском языке
Державний «Укрексімбанк» замовляє чорний піар проти бізнесу та суддів без відповідного тендеру
Скандальний державний «Укрексімбанк», який став найзбитковішим банком України за підсумками минулого року, помічений в поширенні джинси у пресі.

Скандальний державний «Укрексімбанк», який став найзбитковішим банком України за підсумками минулого року, помічений в поширенні джинси у пресі. Публікації з ознаками замовності, зокрема, спрямовані на дискредитацію тих представників бізнесу, з якими «Укрексімбанк» веде тривалу та безперспективну судову тяганину.

Так, днями одна й та сама стаття, що виправдовує чиновників банку, а натомість дискредитує власників підприємства «Солідарність» з’явилася одразу на сторінках кількох видань. У ній йдеться про нібито права банку на ТРЦ «Дивосвіт»,  хоч цього «Укрексімбанк» так і не може довести. Банк буцімто набув у власність згаданий ТРЦ у залік боргів, а тепер, з метою заволодіння активом, намагається змусити суди не зважати на наявність договору найму майнових прав на іпотеку. Тиск на суддів у справі, аби «переконати»  їх прийняти рішення проти підприємців і на користь банку, прослідковується у всіх публікаціях про цей конфлікт.

Аналогічний приклад має місце і стосовно іншого збанкрутілого активу – ПрАТ «Бліц-Інформ». Він був проданий на аукціоні ще у 2019 році, після чого «Укрексімбанк» блокує право нового власника набути підприємство у власність. Через низку судових позовів, які банк постійно пограє, відбувається затягування спору. А у негативних публікацій про підприємців, що з’являються у ЗМІ саме напередодні чергових судових засідань, «Укрексімбанк» постає у білому світлі. Хоч судді вже третій рік поспіль визнають проведений аукціон  законним, а претензії банку на майно «Бліц-Інформу» необґрунтованими.

Оскільки «Укрексімбанк» є державною установою, то замовлення будь-яких інформаційних послуг, навіть «чорного піару» на бізнес і суддівський корпус, має відбуватися через відкриту тендерну процедуру. Однак подібних, за даними системи «Прозорро», банк не проводив. А тому в діях керівництва фінустанови, щонайменше, вбачаються ознаки  непрозорого і нецільового використання бюджетних коштів. Тож запити про перевірку цих обставин редакція скеровує до НАБУ.

Зауважимо, що заробітні плати і премії менеджменту «Укрексімбанку», згідно з оприлюдненими звітами, сягають мільйонів на місяць. Голова правління банку Сергій Єрмаков, зокрема, отримує з державного бюджету понад 1,6 млн грн.І це попри найгірші показники успішності «Укрексімбанку» та шлейф гучного корупційного скандалу із виплатою сумнівним юристам банку понад 40 млн грн.

  • 291
  • 13.03.2023 18:16

Последние новости

Главное

Погода