Офіс генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК “Вагнер” Пригожину

Читати цю новину російською мовою
Офіс генпрокурора повідомив про підозру керівнику ПВК “Вагнер” Пригожину

Пригожину інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни

Офіс генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, Пригожин був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у бойових діях на території України. Все це відбувалось за повної підтримки чинного російського режиму.

“Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу Кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він — герой Росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму”, – сказано в повідомленні.

В Офісі генпрокурора додали, що відповідальності не уникнуть також і пересічні «вагнерівці». Навіть ті, хто втік за кордон.

Прокурори вже провели допити двох таких бійців, які перебувають в ЄС. Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії.

“Переконаний, разом із міжнародними партнерами ми забезпечимо всеосяжну відповідальність як для кожного злочинця, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, так і для їхніх покровителів, які роблять бізнес на крові.  Молот правосуддя завжди сильніший за “кувалду анархії”, – зазначив в.о. генпрокурора Андрій Костін.

Керівнику ПВК «Вагнер» інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється Національною поліцією України.

  • 104
  • 03.02.2023 10:03

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода