Безпека як бізнес: злет компанії «Княжа варта»

Читати цю новину російською мовою
Безпека як бізнес: злет компанії «Княжа варта»
Зробити світ довкола себе безпечним і комфортним, інтегрувати захист у кожну оселю чи компанію і , водночас, бути непоміченим.

Зробити світ довкола себе безпечним і комфортним, інтегрувати захист у кожну оселю чи компанію і , водночас, бути непоміченим. Зробити справу честі справою цілого життя та збудувати велику імперію захисту – саме такі цілі перед собою поставив власник та засновник компанії «Княжа варта» Хахула Роман Іванович.

Як усе починалося?

Це був саме той період, коли Україна наповнилася тривогою і неспокоєм. Вулицями великих і малих міст «прокотилися» масові акції протестів. Часті суперечки на вулицях та майданах перетворювалися на розтрощені вітрини, понівечені будівлі і навіть смерть. Саме у цей час про власну безпеку і захист особистого життя почали думати не тільки депутати та урядовці, а й власники малого і середнього бізнесу, артисти та навіть звичайні українці.

Кризу можна налякати попитом – подумав Роман Хахула і вирішив створити компанію, яка б могла зберегти найдорожче – життя та майно. Адже найкраще рішення проблеми із захистом у час, коли зростає злочинність була можливість гарантувати безпеку.

Що було найважчим?

Це тепер охоронна компанія «Княжа варта» надає комплексні телематичні послуги і забезпечує безпеку своїм клієнтам по цілій території України. А на самому початку усе було складно: бракувало професійного та сертифікованого обладнання; не вистачало досвіду і людей, які хочуть змінювати підходи до роботи. Більшість техніки доводилося мало не крадькома привозити з-за кордону. Клієнтів шукали всюди – від звичайнісіньких ринків до серйозних державних установ та міжнародних компаній. А ще, нікому не було жодного діла до впровадження інновацій взагалі: звикли працювати за старими схемами. Об’єднувало тільки те, що поряд були однодумці, які прагнули системних змін.

На початку «кістяк» злагодженої команди складали колишні правоохоронці: працівники, які вийшли на пенсію чи звільнилися з інших причин. З одного боку – це колосальний досвід, з іншого – далеко не завжди цей професіоналізм вдавалося застосувати. Так, як IT сфера тільки почала свій активний розвиток в Україні, пошук фахівців-розробників систем безпеки сягнув зарубіжжя та найперспективніших випускників вишів.

Щоб мати можливість завжди випереджувати небезпеку, стояти на крок попереду своїх конкурентів фізичної підготовки було замало. Доводилося багато працювати над собою та змушувати вчитися колег, вивчати різноманітні системи безпеки та найсучасніші технології.

Чого вдалося досягнути

Озброївшись найновішими технологічними рішеннями для вирішення надскладних системних проблем у безпеці «Княжа варта» за лічені місяці завоювала провідне місце на ринку України. Основний оборот коштів (понад 85%) компанії забезпечується за рахунок надання послуг корпоративним клієнтам із відео нагляду, систем безпеки квартир та надання преміум-послуг. Висока дохідність бізнесу – це наслідок системної роботи спеціально підготованих груп реагування, IT-спеціалістів, які встановлюють та підтримують роботу обладнання в роботі та стратегічні підходи до бізнесу керівництва компанії. Отримати мільйонні прибутки можна тільки тоді, коли клієнти довіряють. Завдяки наполегливій праці, підтримці однодумців та турботі про найдорожче «Княжа варта» змогла акумулювати у собі досвід і професійне зростання. Сьогодні компанії «Княжа варта» довіряють понад 1000 приватних клієнтів та власників бізнесу, серед яких велику частину займають постійні клієнти.

Роман Хахула з гордістю розповідає про свою компанію. І він має чим пишатися. «Княжа варта» володіє чітко налагодженою інфраструктурою моніторингу, унікальні запатентовані розробки і технології розшуку, а також налагоджені контакти із органами МВС. Це дає можливість протистояти будь-якій небезпеці в режимі реального часу. «Княжа варта» активно інтегрує новітні супутникові (GPS) і мобільні (GSM) технології у кожен довірений об’єкт. Тому групи швидкого реагування – а це більше 1 000 власних та партнерських екіпажів фізично підготованих працівників, які готові виїхати за першим тривожним сигналом. Серед клієнтів «Княжої варти» представники банківського сектору та великі торгівельні мережі, розташовані в Україні та Європі.

З моменту свого заснування компанія «Княжа варта» за декілька місяців встигла перетворитися на високоприбутковий бізнес, який нині надає професійні послуги не тільки у Львові та області, а й далеко за межами України.

Під контролем

«Княжа варта» – це не тільки бездоганний захист, а й професійна юридична допомога у складних ситуаціях. Ще біля «витоків» компанії було зрозуміло, що всебічний захист – це не тільки фізичний захист, а й професійно оформлена документація. Саме тому у компанії працюють висококваліфіковані спеціалісти, які професійно допоможуть оформити будь-яку юридичну процедуру.

Найбільшого контролю і фінансових вкладень потребують нові розробки у сфері спеціального захисту. «Княжа варта» реінвестує кошти, спрямовуючи їх у дослідження та патентування своїх розробок. Це дуже далекоглядно і дає змогу бачити будь-яку ситуацію на крок поперед себе. Не дарма кажуть: найкращі інвестиції – у себе, – сміється Роман Хахула. У перспективі, найближчим часом «Княжа варта» фокусуватиме увагу на логістиці та нових сегментах ринку.

Скільки коштує захист «Княжої варти»

Найбільшою популярністю користується послуга пультової охорони. Це спеціально встановлена сигналізація у житлових та нежитлових приміщеннях. Так звана «тривожна кнопка». Найменш рентабельною, як показує час, є постова охорона. Її собівартість складає приблизно 20 грн без оподаткування. Додаткових витрат потребує використання собак та автотранспорту. Тому іноді виклик оперативної групи реагування може коштувати понад 4 тис грн.

В середньому, абонентська плата за охоронні послуги складає від 1200 грн/міс. Додатково комплекти обладнання для захисту від 2300 грн. Кожен варіант індивідуальний і клієнт має можливість обрати бажане, відповідно до своїх потреб.

Сьогодні все більше користуються популярністю захисні інтерактивні та навігаційні системи захисту, із використанням смартфону. Використовуючи спеціальне інформування клієнт завжди має можливість бачити об’єкт, який захищається. Але встановлення пошукових чи навігаційних систем завжди потребує додаткового обслуговування та оновлення. Для цього у «Княжій варті» працюють сервісні центри, які займаються технічним обслуговуванням чи діагностикою обладнання.

Створюючи додаткову цінність для клієнтів, компанія пропонує повний цикл преміум послуг з охорони майна чи життя, яка може сягати 65 тис грн..

Що краще?

А як визначити, яку саме послугу потребує клієнт? – запитуємо керівника компанії.

Звичайно, отримати оптимальний варіант послуги з охорони можна тільки тоді, коли усе правильно сплановано та розраховано. Для цього наш спеціаліст-проектувальник виїжджає на об’єкт і робить заміри. У підсумку, компанія може пропонувати ту чи іншу послугу. Усі розрахунки є обов’язковою частиною укладеного договору і саме цей етап чи не найбільше гарантує своєчасність реагування у разі виникнення небезпеки.

Як пережити кризу

Періоди фінансової кризи компанії, які надають послуги із охорони переживають по своєму: одні зменшують штат працівників, інші зменшують заробітну плату. Ми поступили навпаки – реорганізували бізнес та збільшили заробітну плату своїм співробітникам, хоч і не набагато. Адже найцінніше, чим володіє компанія – людський ресурс.

Останнім часом в Україні різко погіршилася криміногенна ситуація. Це дуже збільшило попит на послуги охорони та відео нагляду. Середній показник приросту зріс на 30%, – розповідає Роман Хахула. Ми намагалися не піднімати ціни на власні послуги, тримаючи їх на попередньому рівні і, при цьому, зберегти належну якість. Це допомогло не тільки міцно встояти на ногах, а й набути нове партнерство та клієнтів.

Постійно додаючи нових опцій у свою роботу, охоронний бренд окрім безпосереднього захисту надає додаткові послуги: обслуговування систем безпеки, проведення розслідувань та діяльність у сфері права та страхова діяльність. Це те, що завжди користується популярністю у клієнтів.

За зовсім невеликий час на ринку охоронних послуг компанія із мільйонним статутним фондом зберегла не одне майно та врятувала не один десяток життя. З невеличкої охоронної фірми «Княжа варта» виросла у могутній охоронний кластер, який з дня у день береже спокій людям та заробляє гроші. Пишаємось своїми українцями!

Источник: Власти.нет

  • 826
  • 27.12.2018 10:57

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода