Активний відпочинок в Айя Напі

Читати цю новину російською мовою
Активний відпочинок в Айя Напі
Давня історія, сотні незайманих пляжів і відома середземноморська гостинність – все це робить Кіпр бажаним напрямком для будь-якого туриста.

А одним з популярних напрямків літнього відпочинку стала Айя Напа http://www.mouzenidis.ua/article/ayia-napa-cyprus. Місто асоціюється з комфортабельними готелями і нестримним нічним життям.

Але є й інша сторона відпочинку в Айя Напі, яка включає в себе ряд активних заходів.

Відомий авторитетний туроператор «Музенідіс Тревел» оголосили про відкриття бронювання турів до Айя Напи, тому ми розкажемо, чим зайнятися на курорті та в його околицях тим, хто не хоче просто лежати на пляжі.

Квадбайкінг

Туристів, які приїжджають в Айя Напу вперше, часто дивує величезна кількість квадроциклів на дорогах міста та околиці. На них із задоволенням катаються не лише місцеві жителі, а й туристи. Квадроцикли легко доступні для оренди – їх можна брати на будь-яку кількість днів, але для по-справжньому активної подорожі краще відправитися на сафарі. Така розвага дозволить побачити незаймані частини Кіпру, в тому числі незвідані узбережжя, села і чимало історичних пам’яток, прихованих від більшості туристів. Зазвичай сафарі на квадроциклах триває пару годин. За цей час вдається проїхати близько 50 км. Вартість туру найчастіше не перевищує 50 євро за годину. При бажанні досліджувати околиці самостійно, можна орендувати квадроцикл і отримати повну карту пам’яток для захоплюючої подорожі.

Підводні скутери

У Протарасі http://www.mouzenidis.ua/article/protaras-cyprus (місто поблизу Айя Напи) є можливість пізнати всю красу морських глибин за допомогою підводного скутера. Це ще й гарна можливість вивчити підводне життя біля берегів курорту на екологічно чистому і комфортному апараті. Ніякого іншого спеціального обладнання не потрібно, так як скутер дозволяє вільно дихати під водою. По суті це безпечне підводне плавання без кисневого балона, що не вимагає спеціальних навичок.

Дайв-тури

Ще один цікавий спосіб оглядати підводні скарби Середземного моря – дайв-тури. У водах Кіпру є кілька цікавих дайв-сайтів. Найвідоміший – паром Зенобія, який спочиває на морському дні і залишається в гарному стані. Інший популярний дайв-сайт біля берегів Айя Напи – британський військовий корабель. Також можливі тури в підводні печери, до затонулих древніх гончарних виробів і в місця проживання рідкісних морських мешканців. Багато турів призначені для досвідчених дайверів, але є і вступні курси для новачків. Діапазон цін величезний: від 30 до 200 Євро.

Одноденна поїздка в Троодос

Гори Троодос відомі своїми незайманими лісами, візантійськими церквами, чарівними селами, природними стежками, виноградниками та гірськолижними курортами. Залежно від того, що ви шукаєте, гори Троодос пропонують нескінченні можливості для сімейного, активного відпочинку і культурного досвіду. Гірський хребет ділиться на різні області, кожна з яких відрізняється природною красою. Троодос – найкраще місце на Кіпрі для походів, пікніків, занять гірськолижним спортом, та велопрогулянок. Отримати порцію адреналіну, познайомитися з місцевими жителями, дізнатися традиції і покуштувати страви в старих селах Кіпру – це лише декілька варіантів для відпочинку в Троодосі.

Риболовля

Багато компаній, що базуються в гавані Айя Напи, щодня запрошують туристів відправитися на рибалку. Такі тури часто починаються рано вранці і надають шанс зловити тунця, марлина та інших середземноморських риб. Власники човнів досить лояльні до побажань туристів і пропонують численні види екскурсій: різні за тривалістю тури, приватні, групові виїзди або поїздки по спеціальних маршрутах. Визначившись з побажаннями, можна домовитися з власником човна та індивідуально сформувати план своєї ідеальної риболовлі в Середземному морі.

Источник: Власти.нет

  • 68
  • 24.02.2016 16:33

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода