У Броварах на посаду міського голови йде приватний нотаріус родини діючого мера Сапожка

Читати цю новину російською мовою
У Броварах на посаду міського голови йде приватний нотаріус родини діючого мера Сапожка
Кандидат від «Європейської солідарності» Олег Іваненко, який балотується на посаду міського голови міста Броварів – людина відома, оскільки є активістом. У підлітковому віці отримав важку травму хребта та залишився інвалідом.

Кандидат від «Європейської солідарності» Олег Іваненко, який балотується на посаду міського голови міста Броварів – людина відома, оскільки є активістом. У підлітковому віці отримав важку травму хребта та залишився інвалідом. Депутат Київської обласної ради, приватний нотаріус-мільйонер та власник юридичної фірми. Однак, зробити кар’єру нотаріуса в Броварах йому допомагав мер Броварів Ігор Сапожко. Мабуть, Ви цього не знали, але нотаріус Олег Іваненко є приватним нотаріусом родини міського голови. Саме Іваненко оформлював як нотаріус нерухомість родичів Сапожка. А саме квартири у новобудовах.

Про Іваненка відомо, що захоплюється різноманітними видами спорту. Був членом паралімпійської збірної України, навіть встановив світовий рекорд – проплив 50 метрів стилем батерфляй, не зробивши жодного подиху. У 2007 році він спробував встановити рекорд в Лондоні – проплисти в басейні 50 метрів, жодного разу не зробивши подиху. Втім через такі експерименти зі своїм здоров’ям за кілька метрів до фінішу у нього зупинилося серце. Він пережив клінічну смерть. На щастя, спортсмена вчасно витягли з води, і лікарі врятували його.

Крім того, на цих виборах він вирішив замість батька прийняти участь.

«Як ви знаєте, мій батько балотувався на посаду міського голови Броварів від партії «Європейська Солідарність. Але рішенням суду жовтневі вибори були визнані недійсними. І тепер повторне волевиявлення громадян відбудуться орієнтовно у другій половині січня 2021 року. Однак зараз тато знаходиться в лікарні і бореться з COVID-19. На жаль, стан його важкий. І в такій ситуації він вже не зможе брати участь у виборах. Тому я прийняв рішення сам балотуватися від партії «Європейська Солідарність» на посаду Голови Броварської ОТГ», – заявив Олег Іваненко 18 листопада.

Але потім його батько, Валерій Іванович, помер від коронавірусу у віці 65 років. Олег Іваненко також переніс коронавірус у важкій його формі. Він цього не приховує. За даними лікарів, для деяких людей, на жаль, коронавірус може стати початком тривалих проблем зі здоров’ям та для них не рекомендовані тривалі розумові навантаження в роботі, чого вимагатиме робота на посаді градоначальника.

Олег Іваненко у Броварах відомий тим, що на виборах влаштовав гречкосійство. Тобто, в це поняття не обов’язково вкладати роздачу гречки на окрузі. За даними руху «Чесно» кандидат від Європейської Солідарності Олег Іваненко організував із шиком у Броварах Київської області свято Івана Купала. Серед активностей – безкоштовна їжа, подарунки, атракціони, батути, аніматори фаєр-шоу тощо. У Європейських країнах, куди Україна намагається інтегруватися як економічно так і ментально, цей крок навряд чи зрозуміли б. Це був звичайний підкуп виборця. Тобто Олег Іваненко не вигравав тоді вибори чесним шляхом. А тільки за рахунок різних проплачених заходів, які є по суті підкупом громадян. Також, за даними авторитетної організації руху «Чесно» «Олег Іваненко – «чинний депутат облради від БПП «Солідарність», член комісії з питань бюджету та фінансів, прогульник і гречкосій». Очолює Броварське міське товариство інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату “Прагнення”, майстер спорту з паралімпійського плавання, торік переплив Ла-Манш і поставив рекорд. Був кандидатом на відкликання через пропуски сесійних засідань 2017 року. У 2019 року висувався до парламенту від «Європейської солідарності», але не пройшов, набравши 16% голосів, тоді як переможець від «Слуги народу» здобув понад 37% підтримки виборців. 2012-го балотувався до ВРУ як самовисуванець у 97-му окрузі, однак теж програв, опинившись на 5-му місці з 8,45% голосів.

2010 року став депутатом-мажоритарником Броварської міської ради, пройшов у приватному секторі Старого міста (67-й округ), обирався від Української соціал-демократичної партії. Був членом комісії з питань молодіжної політики та спорту, входив до фракції Партії регіонів.

2016-го Іваненко придбав автомобіль Mercedes-Benz GLS 400 4МАТІС того ж року випуску за більш ніж 2 млн грн. А 2018-го продав його Єгору Низовському за дуже заниженою ціною – лише 149 тис. грн.

Така сума не випадкова. На той момент діяли обмеження Нацбанку на готівкові розрахунки. У Київраді Рух ЧЕСНО виявив чимало депутатів, які продали або купили дорогі автівки за ціною близько 149 тис. грн.

На заміну проданому автомобілю Іваненко задекларував купівлю автівки такої самої марки Mercedes-Benz S 63 AMG 2008 року випуску за 230 тис. грн, хоча ринкова вартість авто цієї моделі в понад два рази вища.

З-поміж нерухомості депутат задекларував два офіси в Броварах і житловий будинок.

Зараз Олег Іваненко займається новим проектом – карточка броварчанина. Тільки вдумайтеся, що пропонується та яка хитра схема задіяна: Ви маєте прийти з паспортом та дати добро на обробку Ваших персональних даних. Де гарантія, що цей юрист не візьме законно кредит на Ваше ім’я чи не проверне якусь шахрайську схему, від якої Ви та Ваша родина може постраждати. Активна увага тут приділяється малозабезпеченим громадянам. За висновками юристів, збір та обробка персональних даних осіб для отримання картки броварчанина проводились з порушенням законодавства у сфері захисту персональних даних.

Персональні дані це такі ж немайнові цінності та блага як життя, гідність, ділова репутація. У даному випадку збір персональних даних відбувався невідомо для чого та невідомо ким, та невідомо де буде зберігатися.

І знову простежується в цьому проекті підкуп виборця. За цією карткою бідним людям пропонується отримати вітаміни, антибіотики, противірусні препарати, маски, безкоштовна юридична консультація та навіть пільговий проїзд у маршрутках. Заманливо, але чи потрібна Вам ця сумнівна допомога? Навіть рух «Чесно» зробив свій висновок щодо не доброчесності пана Іваненка. Також у цій схемі помітний і бізнес-інтерес Олега, де він планує через свій якийсь благодійний фонд збирати кошти від бізнесу, а також бюджетні на програму картки броварчанина. І також, наскількі відомо, у цьому проекті йому погодився допомагати сам Ігор Сапожко, з яким в нього сформувалися достатньо дружні стосунки.

В Іваненка жодних шансів виграти вибори немає. Жодних. Але він зручний кандидат для діючого мера, в якого легко можна виграти. Іваненко в відео зазначав, що начебто допомога по картці броварчанина буде проводитися за рахунок благодійного фонду, при цьому назву не зазначив. Так от, порядок документального оформлення надання благодійної допомоги бенефіціарам не передбачає збору персональних даних у такому вигляді. Це відбувається в наступний спосіб: пишеться заява на керівника благодійного фонду про отримання конкретної благодійної допомоги, потім керівником або відповідним органом (згідно статуту) приймається рішення про надання благодійної допомоги, отримувач потім розписується в Акті прийому-передачі.

Також зауважу, що благодійний фонд не може компенсувати витрати транспортної компанії за пільговий перевіз пасажирів. Благодійний фонд надає виключно благодійну допомогу неприбутковим організаціям або особам, які мають потребу в допомозі із-за свого соціального статусу.

Таким чином, картка броварчанина ніяк не “ліпиться” до благодійного фонду, як це пояснює Іваненко. І сама схема є доволі шахрайською, можливою метою якою є покращання його матеріального становища.

Ще цікаво, що Олег Іваненко є досить наївною людиною. Він вважає, що перемога Байдена означатиме кінець правління епохи Зеленського та повернення Порошенка. Однак, ми всі пам’ятаємо і скандальні плівки Андрія Деркача, де і яким тоном Байден розмовляв з колишнім Президентом і які власні бізнесові інтереси останній переслідував. Це був сором та ганьба. Чи хочемо ми такого знову? Вирішуйте, звичайно, самі. Порошенко може повернути владу за рахунок державного перевороту і країну накриє в такому разі повний колапс.

Олег Іваненко – людина небідна. Має у власності мерседес, придбаний у 2016 році, придбаний більше, ніж за 2 млн грн, як вказано в його декларації. За даними свідків, оцей мажор, недавно ганяв на зустрічній полосі на трасі Бровари-Київ і таким чином ледве не влаштував небезпечну ситуацію для інших людей.

Источник: Власти.нет

  • 3538
  • 10.01.2021 17:59

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода