Зеленський закликав Захід закрити кордони для всіх росіян

Читати цю новину російською мовою
Зеленський закликав Захід закрити кордони для всіх росіян
Президент Володимир Зеленський закликав західні країни закрити кордони для всіх російських громадян, щоб зупинити анексію територій України.

У широкому інтерв’ю The Washington Post Зеленський заявив, що «найважливіші санкції – закрити кордони, – тому що росіяни відбирають чужу землю». Він сказав, що росіяни повинні «жити у своєму власному світі, доки не змінять свою філософію».

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

Російські лідери дали зрозуміти, що вони можуть провести голосування за анексію в окупованих частинах сходу та півдня України — у Херсонській та Запорізькій областях — 11 вересня поряд із регіональними виборами, які вже заплановані. Російські офіційні особи кажуть, що цей «референдум» нібито узаконить претензії Росії на ці регіони.

.

Як і до вторгнення Росії 24 лютого, Зеленський та інші українські чиновники підштовхують своїх західних партнерів оголосити санкції як стримуючий фактор.

Український президент сказав The Post у понеділок, що санкції, які вже запровадили проти Росії за її неспровоковану війну в Україні, є «слабкими» порівняно із закриттям кордонів для російських громадян на один рік і повним ембарго на купівлю російських енергоносіїв.

Деякі критики стверджують, що заборона для всіх росіян буде несправедливою для тих, хто залишив свою країну через незгоду з політикою Путіна та його рішення напасти на Україну.

На думку Зеленського, такі відмінності немають значення.

«Який би росіянин не був… змусити їх їхати до Росії. Тоді вони зрозуміють… Вони скажуть: «Ця [війна] не має до нас жодного стосунку. Все населення не може бути притягнуто до відповідальності, чи не так?» Може”, – емоційно заявив Зеленський.

На його думку, населення вибрало цей уряд, і воно не бореться з ним, не сперечається з ним, не лає його.

«Ви кажете всьому світу, що він має жити за вашими правилами. Тоді йдіть та живіть там у себе. Тільки так можна вплинути на Путіна», – резюмував Зеленський.

  • 227
  • 09.08.2022 09:32

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода