Російські держканали та головні пропагандисти приховали здачу Херсона

Читати цю новину російською мовою
Російські держканали та головні пропагандисти приховали здачу Херсона

Російські ЗМІ промовчали про наказ Шойгу щодо відступу з Херсону

Російські державні телеканали приховали від глядачів факт здачі Херсона та назвали виведення військ «перегрупуванням».

Про це пише The Moscow Times.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

На Першому каналі подію назвали «перегрупуванням військ». На «Росії 1» повідомили, що командувач спецоперації Сергій Суровікін виступив із доповіддю, але її зміст не розкрили. На НТВ ведучий повідомив про «тривожну ситуацію в районі Херсона», яка «вимагає швидких і непростих рішень, зокрема, маневрів щодо перекидання російських підрозділів».

Російські пропагандисти також мовчали або всіляко виправдовували рішення генералів.

Так, у Telegram-каналі пропагандиста Володимира Соловйова після публікації відео з доповіддю Суровікіна з’явився репост із розкладом забігів у Москві.

Потім він приєднався до виправдання відступу та процитував секретаря генради «Єдиної Росії» Андрія Турчака, засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина та голову Чечні Рамзана Кадирова, які схвалили рішення командування.

Цікаво, що в той час, коли міністр оборони Сергій Шойгу віддавав наказ про відступ, президент РФ Володимир Путін зустрічався з головою Федерального медико-біологічного агентства Веронікою Скворцовою, а потім брав участь в урочистому заході та нагородженні співробітників відомства, де його назвали «збирачем російських земель».

  • 164
  • 10.11.2022 09:36

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода