Жертвами повеней в Австралії стали не менш ніж восьмеро осіб

Читати цю новину російською мовою
Жертвами повеней в Австралії стали не менш ніж восьмеро осіб
Не менш ніж восьмеро людей загинули, 72 зникли без вісті в результаті безперервних повеней в Австралії, що стали найсильнішими в країні за останні 50 років

Не менш ніж восьмеро людей загинули, 72 зникли без вісті в результаті безперервних повеней в Австралії, що стали найсильнішими в країні за останні 50 років, передає у вівторок 11 січня агентство Assosiated press.

Раніше повідомлялося, що в попередні дні жертвами стихії стали десятеро людей.

Тропічний шторм Таша, що викликав сильні повені, прийшов на північний схід континентальної частини Австралії ще наприкінці грудня.

У понеділок, 10 січня, удар стихії прийняло на себе місто Тувумба (штат Квінслендс) з населенням близько 90 тисяч осіб, а також прилеглі населені пункти. Потоки води, рівень якої досягав восьми метрів, прокотилися вулицями міста, змиваючи машини і пішоходів.

Рятувальники на гелікоптерах продовжують евакуювати з регіону людей, багато з яких були змушені знайти притулок на дахах будинків або на деревах.

Усього в зоні затоплення виявилася територія, що перевищує за площею розміри Німеччині та Франції разом узятих. Більш ніж 12 тисяч будинків та інших будівель виявилися затоплені або пошкоджені, а масштаби економічних втрат обчислюються мільярдами доларів.

У штаті Квінсленд закрито 75% вугільних шахт, що призвело до різкого стрибка світових цін на вугілля, оскільки частка Австралії в його видобутку складає 3%.

Свою допомогу в подоланні наслідків стихії в Австралії запропонувала ООН, яка має в своєму розпорядженні Фонд реагування на надзвичайні ситуації, що дозволяє за лічені години за запитом держав виділяти кошти на допомогу людям, постраждалим в результаті природних катаклізмів та інших кризових ситуацій.

Крім того, ООН може організувати у разі необхідності екстрений збір міжнародної допомоги.

За матерiалами: РИА Новости

Источник: korrespondent.net

  • 55
  • 11.01.2011 16:03

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода