Тігіпко проситься в уряд Арбузова, – політолог

Читати цю новину російською мовою
Тігіпко проситься в уряд Арбузова, – політолог
Підтримка С. Тігіпком ідеї створення незалежної Служби фінансових розслідувань є спробою політика знайти своє місце в новому складі уряді, який може очолити С. Арбузов. Таку думку в коментарях Vlasti.net озвучив політолог Тарас Березовець.

«Це намагання Сергія Леонідовича вписати себе в структуру нового уряду. Він, грубо кажучи, намагається себе прорекламувати для Арбузова, що хоче з ним [Арбузовим, - ред.] компромісу і співпраці», – зауважив експерт.

За словами Т. Березовця, С. Тігіпко знаходиться сьогодні «у вільному плаванні» й не пов’язаний з т.зв. «газовою» групою, яку уособлює глава Адміністрації Президента С. Льовочкін. «Тут немає гри Льовочкіна, бо в нього йде серйозна війна з «Сім’єю», – констатував політолог.

На думку Т. Березовця, кандидатура С. Тігіпка на посаду керівника Служби фінансових розслідувань навряд чи може розглядатися як компроміс між «Сім’єю» та великим капіталом, який відверто негативно ставиться до перспектив створення силового органу з широкими повноваженнями.

«Кандидатура Сергія Леонідовича заспокоїти олігархів не може. Він сам олігархів і для інших олігархів конкурент. В олігархів немає корпоративної солідарності. С. Тігіпко вирішує завдання тільки власного збереження», – зауважив політолог.

Т. Березовець також переконаний, що політичної волі лише В. Януковича не буде достатньо для створення Служби фінансових розслідувань. Президенту доведеться шукати компроміс з політичними соратниками. А значна частина Партії регіонів не підтримує створення Служби фінансових розслідувань, боячись, що ця структура може стати інструментом тиску на самих «регіоналів», зокрема, під час передвиборчої кампанії.

«Малоймовірно, що цей орган взагалі буде створений. Визначальний фактор – спротив Партії регіонів. Для них це абсолютно невигідно», – зауважив експерт. При цьому Т. Березовець звертає увагу, що Служба фінансових розслідувань може зіграти особисто проти В. Януковича.

«Рано чи пізно до цього відомства потрапить інформація, яка стосується Президента чи його власної родини. Тобто подібна інституція гостра з двох боків – сьогодні вона працює проти твоїх опонентів, а завтра вона працює проти тебе самого», – резюмував політолог.

Источник: Власти.нет

  • 442
  • 18.04.2013 10:00

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода