У Бучі роздерибанили землі Зеленої Бучі на користь скандального Зіневича

Читати цю новину російською мовою
У Бучі роздерибанили землі Зеленої Бучі на користь скандального Зіневича
На сесії Бучанської міської ради 29 листопада 2018 року депутати майже одноголосно виділили близько 70 соток землі в Лісовій Бучі.

На сесії Бучанської міської ради 29 листопада 2018 року депутати майже одноголосно виділили близько 70 соток землі в Лісовій Бучі. Одна сотка землі в лісовій частині Бучі коштує приблизно 5 тис. доларів. Орієнтована вартість виділеної землі на сесії близько 10 мільйонів гривень. Основним кінцевим набувачем землі виявився власник інтернет-провайдера “Бест” Олексій Зіневич, який на ще не виділеній раніше землі вже побудував собі маєток.

29 листопада 2018 року депутати Бучанської міської ради виділили земельні ділянки в Лісовій Бучі Дубичу Андрію Михайловичу по вул. Котляревського, Поліщук Наталії Леонтіївні (між з/д 3210800000:01:087:0115 (власник Зіневич Олексій) та 3210800000:01:087:0121 (власник Зіневич Наталія Олексіївна), Лисаченко Наталії Сергіївні (праворуч від з/д 3210800000:01:087:0117 (власник Зіневич Олексій), Лисаченко Анастасії Сергіївні (біля з/д 3210800000:01:087:0120 (власник Зіневич Наталія Олексіївна).

За це рішення проголосували депутати партій “БПП”, “Батьківщина”, “Нові обличчя”, “УКРОП”, “Партії захисників Вітчизни” та “Наш край”. Сьогодні партія “Нові обличчя” вже заявила, що вимагає від Бучанського міського голови Анатолія Федорука ветувати незаконне рішення про відведення земельних ділянок на користь Олексія Зіневича, яке відбулося на підставних осіб.

“На цих ділянках вже знаходиться приватний маєток Зіневича за парканом, який майже не поступається паркану Калетніка. Таким чином, бучанські депутати легалізували самовілене захоплення цінних земель, на яких Зіневич вже вирубав сосни лісу першої категорії та збудував маєток. Незважаючи на рішення Верховного суду України, мер Бучі Анатолій Федорук та Олексій Зіневич роздеребанили ліс Зеленої Бучі. Ймовірно, з Зіневичем розрахувалися за послуги телеканалу “Погляд”, який постійно робить позитивні сюжети про Бучу і займається чорним піаром проти Ірпеня”, – йдеться у повідомленні прес-служби партії “Нові Обличчя”.

“Не зважаючи на відкриті кримінальні справи, пов’язані з земельним дерибаном, постійні скандали через виділення землі: для забудовників під висотки, гектар для Киви, тепер депутати разом з Федоруком вирішили розпиляли залишки Лісової Бучі. А в той час правоохоронні органи, запхавши голову в пісок, закривають очі на земельні оборудки. Інколи навіть під тиском громади відкриють кримінальні провадження, і якщо станеться диво і доведуть їх до суду, то вже в суді вона успішно завалиться!” – розповідає в  коментарі “Сайту громади Приірпіння” депутат Бучанської ради від “Свободи” Іван Окоєв, фракція якого у зв’язку з оголошенням воєнного стану в день сесії відбула на військові збори.

Три земельні ділянки виділили на людей, які пов’язані з інтернет-провайдером “Бест” Олексієм Зіневичем, який розсилав смс-повідомлення із закликами підтримати Федорука на псевдовіче.

Як повідомляє “Сайт громади Приірпіння”, земельну ділянку по сусідству з Зіневичем отримала Наталія Лисаченко, яка є співвласником декількох підприємств разом із Зіневичем. За повідомленням місцевих активістів, Наталія Лисаченко є коханкою Олексія Зіневича. Поряд з Наталією ділянку виділили, ймовірно, її родичці Лисаченко Анастасії. Також поряд із ділянкою Зіневича землю отримала Поліщук Наталія, яка працює бухгалтером в компанії “Бест”.

Ці три ділянки розташовані між ділянками, які вже перебувають у власності Олексія Зіневича та Наталії Зіневич. Деякі з його ділянок фігурували в корупційному скандалі в 2016 році, коли депутати проголосували за виділення земельних ділянок ймовірно на підставних осіб, а згодом вони опинились у власності Зіневича. На кадастровій карті згадані ділянки розташовані між ділянками Зіневича. Нові виділення, разом з власністю Зіневича, вже огороджені спільним парканом, під три метри висотою.

У 2016 році четверо осіб, зареєстровані в Бородянці, Алчевську, Немішаєвому та Світловодську, ніби-то випадково отримали земельні ділянки площею по 10 соток по вулиці Грибоєдова та Ганни Барвінок у Бучі. А згодом на них почав будуватися Зіневич. Саме на час початку вирубки дерев у Лісовій Бучі припадає заява Генерального прокурора України Юрія Луценка про дерибан бучанської землі. На необхідності розслідування знищення бучанського лісу неодноразово наголошувала Народний депутат України Ольга Червакова.

Громадський активіст Віктор Бархоленко переконаний, що ці земельні ділянки були продані Федоруком на тіньовому ринку землі: “За корупційною згодою в традиції Федорука депутати вирішили під новорічну ялинку покласти самі собі подарунки. Землі держлісфонду вивели на тіньовий ринок і продали. Я можу точно сказати, що усі депутати, які голосували за ці злочинні рішення, мають нести кримінальну відповідальність. Оскільки вони знають, що це землі держлісфонду, що підтверджено Постановою Верховного Суду України. Розпоряджатися цими землями є злочином. Тобто, організоване злочинне угрупування у складі Федорука, секретаря ради Олексюка та депутати вчинили злочин, кваліфікація якого підпадає для Федорука та Олексюка під ст. 364, 209 та 191 ККУ, а для депутатів під ст. 209”.

Нагадаємо, що Олексій Зіневич є постійним фігурантом скандалів. Зокрема, Олексія Зіневича звинувачують у тиску на засоби масової інформації та блокуванні сайтів в мережі інтернет-провайдера “Бест”. Свого часу Зіневич побажав захворіти на рак блогеру Володимиру Петрову і навіть водив до приватного будинку Генерального прокурора України Юрія Луценка мітинг, ввівши в оману організацію “АвтоЄвроСила”. Також Зіневича, якого в Приірпінні називають “Льоша Зіна”, підозрювали у причетності до побиття голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко.

Источник: zapravo.net

  • 62
  • 06.12.2018 13:33

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода