Як вкрасти мільйон доларів з бюджету міста, і при цьому залишитись гарною людиною?

Читати цю новину російською мовою
Як вкрасти мільйон доларів з бюджету міста, і при цьому залишитись гарною людиною?
Ні для кого не секрет, що кожного року в місті Києві на підтримку спорту виділяються чималі кошти.

Ні для кого не секрет, що кожного року в місті Києві на підтримку спорту виділяються чималі кошти.

Здебільшого за рахунок бюджетних коштів фінансується робота діючих ДЮСШ міста.

Однією з найвідоміших ДЮСШ міста є та, яка знаходиться в спортивному клубі «Восход». Це той самий «Восход», навколо якого останнім часом багато галасу, пліток та неправдивої інформації.

Не зупиняючись детально на брехні, яка поширюється відносно нового власника та його намірів щодо майбутнього клубу, необхідно розглянути дуже важливе питання – як відбувається фінансування ДЮСШ «Восходу»?

Схема фінансування є наступною: між КМДА та ТОВ «Спортивні споруди «Схід» (представники вказаного товариства позиціонують себе як захисники клубу від «рейдерів») укладено договір оренди частини приміщень «Восходу». За вказану оренду місто сплачує щороку 2 500 000 гривень.

Також цікавим є те, що засновниками ТОВ «Спортивні споруди «Схід» та ГО «СК «Восход» є одні й ті ж самі люди. Які разом із представниками столичної влади розробили схеми відмивання бюджетних коштів та «кришування» спортивного рейдерства під виглядом виховання молоді.

Повертаючись до питання аренди. Все було би нічого, якби не одне але. ТОВ «Спортивні споруди «Схід» не є власником «Восходу», власниками не є будь-хто інший, окрім того, кого звинувачують у «рейдерстві». Про вказану деталь добре знають в КМДА. Виникає логічне питання: як можна платити гроші за оренду тому, хто не є власником? На вказане питання можна було би і не вимагати відповіді, якби кошти доходили до клубу, але вони не доходять.

Для того, щоб переконатися, що жодна копійка з 2 500 000 гривень не доходить до клубу, варто переглянути відгуки осіб, які його відвідують, або оглянути його безпосередньо – фасад будівлі, знищений басейн, відсутність опалення та гарячої води, пліснява та ветхість у кожному приміщенні, ось відповідь на питання чи доходять якісь кошти до клубу.

Хтось може задати питання – а тобі яка різниця, вони їх заробили і витрачають як хочуть. Може і так, але кошти є бюджетними, посадові особи КМДА кожного місяця отримують свій відсоток за можливість взяти в оренду приміщення у того, хто не є власником, що вочевидь виглядає як злочин, який передбачено статтею 191 Кримінального кодексу України.

Вказане свято для представників ТОВ «Спортивні споруди «Схід» та деяких посадовців КМДА продовжується вже більше 20 років.

Завершити хотілося би словами: розвиває спорт та захищає дітей не той хто про це тільки говорить, цинічно наживаючись на цьому, а той, хто щось робить.

Источник: Власти.нет

  • 299
  • 26.04.2019 12:28

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода