Кандидат-скандаліст Микола Рудченко знову береться за виборчу кампанію

Читати цю новину російською мовою
Кандидат-скандаліст Микола Рудченко знову береться за виборчу кампанію
Микола Рудченко, який програв на торішніх виборах по мажоритарному округу № 66 Віталію Журавському, висловлює наміри знову випробувати свої сили у разі дострокових виборів до Верховної Ради. Про це повідомляють джерела із Народної партії, членом якої він є.

Шанси Рудченка на перемогу місцеві політологи розцінюють як мізерні. У пукнті “Причетність до корупційних дій” громадський рух “Чесно” вказує наступне: “Відповідно до інформації активістів громадянського руху „Спільна справа”, у селі Нові-Озеряни Брусилівського району Житомирської області Микола Рудченко у травні 2012 р. роздавав подарунки виборцям: пенсіонерам було вручено ковдри, сільській школі – музичний центр, дитячому саду – т.зв. „сухий басейн” з іграшками, надано кошти Ново-Озерянській сільській раді. Крім того, Рудченко подарував Володарськ-Волинській селищній раді 250 000 грн.” За інфомацією газети “Малинські новини”, Рудченко вдався до більш витонченої технології і передав виборцям… корову. Політологи одразу стали порівнювати його у методах веденні кампанії з опальним Олегом Ляшком.

Також Микола Рудченко торік відмовився надати громадським діячам інформацію про задеклароване майно. Будучи народним депутатом попередньої каденції, він був присутній на 11 засіданнях Комітету з питань правосуддя, членом якої він є, тобто на 65% всіх засідань Комітету, проведених у 2011 р. Таким чином, Рудченко не відповідає критеріям руху “Чесно”, бо за методологією доброчесності він мав бути присутнім щонайменше на 75% засіданнях Комітету.

Цікаво, що в інтерв’ю Миколи Рудченко газеті “Ехо” від 12.12.2012 р., власне після парламентських виборів, виборців 66-го округу називають зрадниками: “…до вашої приймальні зателефонувало вже четверо людей, просяться на прийом. Хіба не зрозуміло, що тепер потрібно шукати приймальні інших депутатів? Врешті це, на мою думку, аморально з боку виборців — просити про допомогу в людини, яку вони по суті зрадили.” Рудченко, у свою чергу, відреагував на запитання так: “Коли у людей скрута, їм не до моралі. Так дехто з них чинить і в ході виборчої кампанії, бере те, що їм дають, продаються за мізер, бо не знають, що буде завтра, може, не дадуть і того”.

Коли Микола Рудченко був головою Житомирської облдержадміністрації у 2001-2004 рр, мав відношенню до ряду скандалів. Так, на підставних осіб, як стало відомо із джерел Кам’янобрідської селищної ради Коростишівського району, він намагався відібрати один із тутешніх гранітних кар’єрів.

Днями із джерел Житомирської міської ради стало відомо, що виконком прийняв рішення передати на приватизацію одну службову квартиру силовим структурам. Ймовірно, кажуть у міськраді, це пов’язано із давньою історією, у якій фігурує Рудченко. Є інформація, що він здійснив махінації із квартирами, які мали бути виділені ветеранам та молодим фахівцям. Згідно із договором позики жилих приміщень від 28.02.2002 р., Управління СБУ у Житомирській області передало в позику ОДА шість квартир. На момент підписання договору коштів в ОДА на придбання помешкань не було і немає донині. Таким чином, була створена штучна кредиторська заборгованість, що може свідчити про перевищення Рудченком службових повноважень. Договір ніде не зареєстрований, тому є сумнів щодо легітимності цього документу. Виникає питання: чи повернуть коли-небудь ці помешкання силовим структурам. Крім того, зазначені житлові метри не дісталися жодному працівнику обласної адміністрації, які перебували у черзі на житло.

Із іменем Рудченка пов’язують розграбування Радомишльського машинобудівного заводу у 2012 р., у зв’язку з чим прокуратура порушила карну справу. Також під час розпаювання майна у своєму рідному селі Чоповичі Малинського району політик приватизував дитячий садок і облаштував там бар і лазню.

До виборчої кампанії Рудченко у разі розпуску Верховної Ради мають долучитися його однопартійці – заступники губернатора Микола Олещенко та Микола Дейсан, директори державних лісгоспів разом з очільником обласного управління Володимиром Ткачуком, яких, як стверджують з його оточення, він називає своїми “душечками”.

Источник: Власти.нет

  • 557
  • 25.03.2013 11:11

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода