Експерти вважають що сторонни протистояння 18 травня маніпулюють фактами

Читати цю новину російською мовою
Експерти вважають що сторонни протистояння 18 травня маніпулюють фактами
Днями багато засобів масової інформації поширили звістку про те, що нібито Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко 18 травня спостерігав за подіями, які сталися на Софійській площі. Проте, ця інформація не відповідає дійсності.

Ситуацію навколо якості роботи журналістів прокоментував голова комітету сприяння правоохоронним органам України Олександр Шпак:

– Мені, як споживачу інформації, хотілося би скласти об’єктивну картину тих подій, що відбуваються в державі. Адже наразі в Україні склалася досить напружена ситуація між журналістами та органами влади у зв’язку з подіями, які мали місце 18 травня. Зробити це можна виключно читаючи новини у ЗМІ. Проте, зарано робити висновки, не дочекавшись рішень та коментарів від відповідних органів, які проводять перевірки за всіма вказаними фактами.

У зв’язку з цим дуже хотілося би розраховувати на професіоналізм, порядність та об’єктивність представників мас-медіа. Проте, на превеликий жаль це не завжди можливо зробити. Досить часто трапляються випадки, коли інформація може бути подана перекрученою або не перевіреною.

Хотілося б розраховувати на те, що в подальшому всі журналісти будуть ставитися до інформації з більшою відповідальністю, перевіряти її, а не розповсюджувати недостовірні факти в погоні за ексклюзивом або сенсацією, – зазначив експерт.

Свою думку щодо подій 18 травня у столиці висловив Віце-Президент «Української федерації професіоналів безпеки» В’ячеслав Павлів:

– Вся країна з напруженням слідкувала за розвитком подій у День Європи в Києві. Велике значення мав той факт, чи вдасться мирно провести мітинги різнополярних політичних сил на досить невеликій території.

На жаль, не обійшлося без провокацій. Проте чи не найбільш вражаючою для мене стала ситуація навколо бронеавтомобіля. Через свій невдалий жарт люди ледве серйозно не постраждали. Про матеріальну сторону цього інциденту – збитки від пошкодження техніки – я навіть не кажу, оскільки людське життя важливіше за залізо.

Проте не слід забувати, що пошкодження чужого майна – це посягання на приватну власність, а це, у свою чергу, кримінально каране діяння. Крім того, в цій ситуації своє вагоме слово мали би сказати правозахисники.

Я вважаю: хай би хто як не ставився до своїх політичних опонентів, але до їхнього права на висловлення своєї позиції потрібно ставитися з повагою. Це ознака цивілізованості.

Источник: Власти.нет

  • 211
  • 24.05.2013 13:24

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода