Розвідка НАТО попередила союзників про про можливий пуск Росією ядерних ракет «Посейдон»

Читати цю новину російською мовою
Розвідка НАТО попередила союзників про про можливий пуск Росією ядерних ракет «Посейдон»

Підводний човен "Бєлгород" вважають зброєю нової концепції війни

Розвідка НАТО повідомила найбільш важливі командування країн альянсу про пересування в Білому морі атомного підводного човна «Бєлгород», який вперше в історії може випробувати ядерну торпеду «Посейдон», її також називають «зброєю Судного дня».

Про це написала італійська газета La Repubblica.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше

«Посейдон» – це зброя, представлена ​​Кремлем у 2018 році як засіб, здатний відновити стратегічну перевагу Росії. Ядерна боєголовка може пройти під водою десять тисяч кілометрів, а потім вибухає біля узбережжя, викликавши радіоактивне цунамі.

Забруднена хвиля може знищити мегаполіси, такі як Нью-Йорк чи Лос-Анджелес. Експерти пояснюють, що такого ж ефекту можна досягти за допомогою міжконтинентальних балістичних ракет, які існують із шістдесятих років.

США створили мережу супутників з інфрачервоними датчиками для відстеження російських ракет за потужним тепловим слідом, що викидається двигуном. Однак супутники не бачать, що відбувається в морських глибинах: суперторпеда була спроектована так, щоб випромінювати дуже мало тепла і безшумно пересуватися зі швидкістю понад сто кілометрів на годину.

Підводний човен К-329 «Бєлгород» вважається прототипом нової концепції війни, задуманої адміралами Путіна останніми роками після повернення напруженості у відносинах зі США.

  • 488
  • 03.10.2022 10:44

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода