Полтавський священик взяв участь у затриманні донецької банди

Читати цю новину російською мовою
Полтавський священик взяв участь у затриманні донецької банди
0 лютого працівники роти державно-патрульної служби з райцентру Кобеляки на Полтавщині затримали чотирьох чоловіків, які викрали в місті Кременчук іномарку ”БМВ-730”

Така коштує до $70 тис.

 

Автівку викрали вранці. Об 11.00 патрульні отримали про це повідомлення та орієнтири машини, працівники ДАІ швидко вийшли на угонщиків, повідомляє Газета.ua.

 

Попри попередження даїшників, на постах ДАІ авто з бандитами не зупинялося. Працівники міліції кілька разів перекривали проїжджу частину на перехрестях доріг, але бандит за кермом різко повертав на дрібні сільські дороги. Його попередив про перекриту дорогу напарник, що їхав спереду нього у ”Шевроле Епіка” і все передавав.

 

Нарешті, за допомогою священика авто вдалося затримати:

 

— Ми перекрили дорогу на трасу Дніпропетровськ–Решетилівка, — каже Анатолій Хацкевич із Кобеляцької роти ДПС. — Він на нас і вилетів. Звертати нікуди, скрізь кювети. А тут ще батюшка його ззаду підпер. Спасибі йому за допомогу.

 

Затримати водія допоміг священик Дмитро Кулічковський. Як з’ясувала „Релігія в Україні“, це митрофорний протоієрей Дмитро Кулічковський, благочинний Кобеляцького району Української Православної Церкви Київського патріархату.

 

— Я повіз сина на пост ДАІ, щоб на попутку до Кременчука посадити, — згадує. — Ще попросив хлопців-даїшників помогти. А вони відмовили, сказали, що працюють над угоном. За годину їду в селі й бачу: стоять дві машини — міліцейська та іномарка. Міліціонери з якимось мужиком борються. Один каже: ”Поможіть, батюшка”. Я того мужика за ноги сіпнув, він упав і його скрутили.

 

”Шевроле Епіку” міліціонери також спіймали. Водія загнали в поле, звідки той не міг утекти. У багажнику автівки знайшли бейсбольні біти, форму співробітників охоронної служби і стос візитівок із прізвищами відомих в Україні людей.

 

— Такі фамілії, шо даже говорить вголос страшно, — каже Крайник. — Думаємо, ті візитки підроблені. Бо у водія не було ні прав, ні документів на машину.

Викрадачів було четверо. Двоє — на машинах, інші чекали в селі Марківка біля магазинів. ¯х бачили місцеві.

 

— Я на тих хлопців зразу вніманіє обратила, — розповідає пенсіонерка Ганна Савельєва. — Молоді, у чорних шапочках, чорних курточках. Веселі, усе сміялися. А потім ми узнали, шо то бандіти.

 

Чотирьох затриманих відвезли до чергової частини Кобеляцької роти ДПС. Вони з Донецька і Донецької області. Мали також травматичні пістолети та стос підроблених купюр по $100. За хвилини затриманих забрали працівники карного розшуку із Кременчука.

  • 68
  • 02.03.2011 08:55

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода