Проти члена наглядової ради «Центренерго» готують персональні санкції

Читати цю новину російською мовою
Проти члена наглядової ради «Центренерго» готують персональні санкції
Рада національної безпеки України готує санкції проти колишнього депутата Запорізької обласної ради та члена наглядової ради «Центренерго» Володимира Величка.

Рада національної безпеки України готує санкції проти колишнього депутата Запорізької обласної ради та члена наглядової ради «Центренерго» Володимира Величка. Про це повідомило джерело у Кабміні.

Після початку повномасштабного вторгнення його підтримували бізнесмени Максим Єфімов та Едуард Бондаренко, а також депутатка від Слуги народу Марія Мезенцева, проте їхній вплив виявився недостатнім, щоб вберегти одіозного чиновника від санкцій.

Причиною введення санкцій стали міцні звʼязки із колишнім лідером комуністичної партії Петром Симоненком. На початку серпня минулого року СБУ оголосила підозру комуністу Симоненку й описала, як він тікав до Росії. Після втрати Трипільської ТЕС зв’язки Величка із Симоненко вважають ризикованими для національної безпеки.

Величко тривалий час був членом комуністичної партії, від якої балотувався до парламенту вже після Революції гідності. Останнім часом він заручився підтримкою деяких нардепів від провладної фракції, завдяки чому і був погоджений на посаду.

Нагадаємо, у 2014 році він балотувався до Верховної Ради від комуністичної партії, використавши у рекламній кампанії слоган нині покійного російського політика Володимира Жириновського «Я не считаю ваши голоса, я их слышу».

У цей період Величко був членом Комуністичної партії України (КПУ). На виборах президента України 2014 року був довіреною особою кандидата від КПУ Петра Симоненка у виборчому округу №80 (Запорізька область).

Як повідомлялося, новий склад наглядової ради «Центренерго» був затверджений рішенням загальних зборів акціонерів компанії від 7 серпня.

Источник: Власти.нет

  • 0
  • 28.04.2024 18:59

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода