Реформы армии в действии: Вооруженные Силы Украины провели широкомасштабные учения по вышивке полотенец

Читати цю новину російською мовою
Реформы армии в действии: Вооруженные Силы Украины провели широкомасштабные учения по вышивке полотенец
«… Хай на ньому цвіте штиковая лопата, І смердючий кирзач, і кулак старшини, І погони майора, і сопля молодого солдата, Й голуб миру, щоб раптом ніколи не сталось війни… »

Прелестное сообщение распространила пресс-служба Министерства обороны Украины. Приводим его текст полностью в оригинале:

«У Збройних Силах України з нагоди відзначення 18-ї річниці незалежності України вперше проведено конкурс серед військовослужбовців і членів їхніх сімей на кращий витвір військового аматорського мистецтва

Добігає свого завершення Конкурс на кращий рушник серед військовослужбовців і членів їхніх сімей, який в рамках акції “Військово-історична, культурно-мистецька символіка незалежної України” присвячений 18-й річниці незалежності України.

Конкурс, що проводився вперше, було розпочато у квітні поточного року і участь у ньому взяли військовослужбовці і члени їхніх сімей з усіх гарнізонів, військових частин і навчальних закладів.

Головна мета цього конкурсу полягала у розвитку аматорського мистецтва, сприяння розкриттю талантів у Збройних Силах України, пропагування духовної, історичної та культурної спадщини, виховання у військовослужбовців національно-патріотичних якостей. Адже рушник є символом і оберегом української нації, невід’ємним атрибутом усіх родинних обрядів, звичаїв, ритуалів нашого народу, тому закономірно, що саме рушник став головним і знаковим елементом акції.

Відповідно до умов конкурсу, на рушниках необхідно було відобразити військово-історичну символіку, герби областей, символи військової звитяги і честі, емблеми та нарукавні знаки військових частин, закладів та установ Збройних Сил України.

На сьогодні до конкурсної комісії вже надійшло 68 кращих витворів військового аматорського мистецтва з усіх областей України та Автономної Республіки Крим.

До 21 серпня конкурсна комісія на чолі із заступником Міністра оборони України Володимиром Дібровою визначить переможців акції.

У подальшому найкращі рушники будуть передані на зберігання до Центрального музею Збройних Сил України.

Кращі витвори військового аматорського мистецтва будуть розміщені на виставці “Рушник єдності – 2009. Військовий аспект”, яка розпочне свою роботу 21 серпня у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України.

Відвідувачі можуть ознайомитися з виставкою щодня з 10.00 до 17.00.

Після роботи виставки у Києві, буде сплановане її подальше експонування в регіональних закладах культури Збройних Сил України».

Источник: Обком

  • 58
  • 19.08.2009 10:25

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода