Топ-5 уголовных дел Константина Бондарева, кандидата на должность губернатора Киевской области

Читати цю новину російською мовою
Топ-5 уголовных дел Константина Бондарева, кандидата на должность губернатора Киевской области
20 сентября на специально созванном внеочередном заседании Киевский областной совет внес кандидатуру Константина Бондарева, главы киевской областной организации ВО «Батькивщина», на конкурсный отбор на должность губернатора Киевской области.

Рішення підтримали всі фракції, за винятком БПП.

У самому рішенні Київської обласної ради підтримку Бондарева аргументували тим, що нібито він знає свою справу і «чітко розуміє проблематику регіону».

Бондарєв Костянтин Анатолійович, 13.09.1972 р.н.,  уродженець м. Ташкент Узбекистану

В 1981 році переїхав до м. Києва, де закінчив школу №91. Закінчив Київський інженерно-технічний інститут та Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана. Після закінчення навчання займався сільським господарством в Іванківському районі.

Бондарєв був депутатом Київської обласної ради, одним з керівників виборчого штабу СПУ в Київській області у 2006 році, головою фракції Соціалістичної партії України та першим заступником голови Київської облради. З січня 2007 року – член партії ВО «Батьківщина» і був обраний народним депутатом України VI скликання від БЮТ (№114 в списку). З 12 грудня 2012 року – народний депутат України VI скликання від партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» (№45 в списку).

Але повна біографія кандидата на посаду губернатора Київської області говорить тільки про те, що він ідеальний чоловік для організації корупційних схем.

Використовуючи свої зв’язки, Бондарєв фінансово підтримує і просуває людей до представницьких органів влади, яких потім використовує у своїх інтересах. Зокрема, на даний час фактично контролює всю Київську та Черкаську області, профінансувавши обрання і призначення на посади голів обласних рад контрольованих осіб серед яких Голова КОР  – Ганна Старикова та голова ЧОР – Анатолій Бондаренко.

Останнім часом з головою Київської обласної Ради Стариковою Г.В. підкупає  керівників комунальних підприємств, з метою контролю фінансово-господарської діяльності. Після відмови співпрацювати по корупційним схемам були звільнені керівник КЗ КОР «Київський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер», КП КОР «Київська обласна аптека», КП КОР «Київська обласна ресурсна агенція», керівника КЗ КОР «Київський обласний дитячий санаторій».

І політичній кар’єрі Бондарєва не заважає кримінальне минуле, яке він встиг отримати за час своєї бізнес-діяльності:

1. Підробка документів

1992 здійснив злочин був осуджений за ст. 194 (підробка документів, штампів і печаток, збут їх та використання підроблених документів, використовував підроблене посвідчення працівника торгівлі) КК України (1960 року), відбував покарання з 07.1993 по 07.1994.

2. Шантаж та викрадення людей

1997 – 2000 – директор компанії «Макси-К». Потрапляє в поле зору правоохоронців під час загадкового викрадення його компаньйона та директора фірми «Система Маркет». Особисто озвучує суму викупу в розмірі          30 тис. дол. його близьким. Гроші рідні зібрали та віддали викрадачам. Викрадений директор фірми «Система Маркет» до цього часу не повернувся.

3. Контрабанда

У той же самий час Бондарєв К.А. знаходився в розшуку СБУ за контрабанду та розкрадання у особливо великих розмірах. У 1999 році за його допомоги через митний пункт пропуску «Коростень», приховуючи від митників були перемішені 50 т. пічного мазуту марки м-100 на загальну суму 1,129,673 грн. За контрабанду перебував у СІЗО СБУ чотири місяця. З 05.2000 строк перебування продовжено до 06.2000., того ж місяця відбулась перекваліфікація статей на ст.ст. 70 (контрабанда), 148 (шахрайство з фінансовими ресурсами), 165 (зловживання владою та службовим становищем), 172 (посадовий підлог) УПК України (1960). 07.2000 відповідно до ст. 7 КПК України арешт замінено на заставу та матеріали справи направлені до Суду.

4. Фінансове шахраство

2004 – будучи керівником фірми ТОВ «Ремжитлофонд-2000» здійснює фіктивні зовнішньоекономічні операції для незаконного отримання відшкодованого податку на додану вартість шляхом вивезення за кордон «заготовок оптичних елементів на 1 мільярд гривень. Фіктивно експортував лінзи для окулярів в Гонконг. У підприємства утворився фіктивний податок на додану вартість в розмірі декількох сотень мільйонів гривень. МВС України порушено кримінальну справу. Маючи корумповані зв’язки в митниці та податковій, а також використовуючи політичну кришу, (на той момент він стає заступником Київської обласної організації СПУ очолювану                         Олександром Морозом) закриває проти себе усі кримінальні справи.

5. Створення конвертаційного центру з відмивання грошей

2002 – 2006 – голова наглядової ради АТ «Банк Велес» (станом на грудень 2015 року мав частку 32,6%) активно  використовувався в схемах привласнення бюджетних коштів, мінімізації податків та переведення коштів в готівку афілійованими  «конвертаційними» центрами. Відповідно до структури акціонерів банку «Велес» від 04.06.2015 Бондарєв К.А. опосередковано контролював 81,44%, із яких 80,03 – як представник акціонерів по довіреностям. Щомісячний оборот протягом 2014-2015 за операціями, пов’язаними з обготівкуванням грошових коштів в банку становив понад 100 млн. грн. Протягом 2010-2013. банком організовано схему кредитування підконтрольних підприємств з подальшим виведенням коштів на рахунки офшорних компаній за фіктивними зовнішньоекономічними контрактами та наступним поверненням коштів в якості кредитних ліній від нерезидентів на рахунки іноземних громадян (Російської Федерації та Турецької Республіки), відкриті в ПАТ «Банк ВЕЛЕС», із зняттям їх готівкою. В результаті застосування вказаної схеми, на рахунки нерезидентів по вищевказаним контрактам перераховано понад 66,4 млн. дол. (в еквіваленті 534,5 млн. грн.). 10.12.2015 Національним банком України було введено в ПАТ «Банк «Велес» тимчасову адміністрацію та розпочато ліквідацію. Підставою для проведення термінової ліквідації слугували виявлені перевіркою НБУ численні порушення законодавства адміністрацією банку в ході здійснення операцій з погашення кредитів неризедентам, обґрунтованість видачі яких була сумнівною (наприкінці 2015 року НБУ заблокувало виведення 450 млн. дол. США з банку на рахунки офшорної компанії). Печерським відділом поліції Національної поліції України в м. Києві відкрите кримінальне провадження  у зв’язку з протиправною діяльністю службових осіб ПАТ «Банк Велес».

Источник: Власти.нет

  • 355
  • 07.10.2016 10:37

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода