Все тайное становится явным, или Развод Януковича по-яценюковски

Читати цю новину російською мовою
Все тайное становится явным, или Развод Януковича по-яценюковски
Вчерашние события в Верховной Раде свидетельствуют, что Партия регионов пошла в решающее наступление. Так и не предложив свой антикризисный проект, вчера она заблокировала трибуну, а сегодня вывела народ на улицу.

Вчорашні події у Верховній Раді свідчать, що Партія регіонів пішла у вирішальний наступ. Так і не запропонувавши свій антикризовий проект, вчора вона заблокувала трибуну,  а сьогодні вивела народ на вулицю.

Як пише газета «День», все це робиться для того, аби надати можливість Президенту розпустити Верховну Раду. Хоча, як зазначає видання, й самі регіонали розуміють, що цей сценарій неможливий.

А щодо всіх маніфестацій із «привезеними» людьми й блокуванням трибун, то все це шумові ефекти, що дозволяють не займатися серйозними програмними речами, а імітувати любов до населення. Про це газета стверджує в статті «Девальвація опозиції».

Газета «Сегодня» у статті «Регіони»: друга атака на владу», коментує події наступним чином. Партія регіонів блокує трибуну парламенту, тому що у такий спосіб вони сподіваються, що Віктор Ющенко таки розпустить Верховну Раду. Регіонали з надією чекають коли Віктор Ющенко підпише указ про розпуск Верховної Ради заявила Анна Герман в ефірі Шустер Live. Про це пишеться у статті «Регіони з надією чекають указу Ющенко про розгін парламенту».

Чому ж з таким нетерпінням Партія регіонів жадає цього указу Ющенко? І чи можливо довіряти словам Анни Герман, що зміна Уряду, Верховної Ради і Президента вирішать кризові проблеми? 

Відповідь очевидна. Кризові проблеми шляхом блокування трибуни та зміни Уряду, Верховної Ради та Президента не вирішаться. По-перше, блокування роботи парламенту замість прийняття антикризових законів загрожує поглибленням економічних проблем в Україні й, зрештою,  ударить по гаманцях самих «верхів». Таку думку експертів, наводить у п’ятницю Deutsche Welle

По-друге, Партія регіонів не має чіткої програми виходу з кризи. А один із її антикризових документів під назвою «Кризис – Стоп.», здається не найкращий варіант…

Як бачимо, регіонали банально пішли в останню… газову атаку. Пішли задля цього на блокування трибуни, мотивуючи це тим, що… Уряд не вніс антикризових законопроектів (варто зауважити, що урядовий законопроект під назвою «Програма діяльності Кабінету Міністрів України «Подолання впливу світової фінансово-економічної кризи та поступальний розвиток» був зареєстрований ще 23 грудня 2008 року).

 Віктор Янукович, потрапивши під вплив газової групи Льовочкіна-Фірташа (а їй неодноразово підігрував і Яценюк) погодився «сыграть по-крупному». Адже на прикупі декілька мільярдів доларів, обіцяних Фірташем для виборчої компанії Януковичу (і фронтовику Яценюку особливо) наразі взяття на абордаж «Нафтогазу» та захоплення «вонючого» газу на користь «РосУкрЕнерго». А «сорвать банк» можливо лише за однієї умови – прибрати Уряд Тимошенко, а заодно з ним і Верховну Раду та Президента. Як то кажуть в народі: «ліс рубають – тріски летять».

Командувачем газового штурму призначено Олександра Єфремова. Він підготував відповідні накази.

Аналогічні накази підготовлені Єфремовим для всіх інших областей України.
Зрозуміло, що усі останні дії регіоналів зрежисовані групою Льовочкіна-Фірташа, яка робить свою ставку не на Януковича, а на Яценюка. Цей факт необхідно визнати. Відставка Уряду, розпуск Верховної Ради, відсторонення Президента та захоплення газу вигідно в більшій мірі власне не Януковичу, а Яценюку… 

Источник: Власти.нет

  • 38
  • 03.04.2009 16:13

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода