Печерский суд боится «Батьківщини»

Читати цю новину російською мовою
Печерский суд боится «Батьківщини»
Печерский районный суд Киева проигнорировал рассмотрение дела о партии «ВО« Батькивщина ». Именно сегодня судья Сергей Вовк должен был провести первое заседание по иску бывшего председателя Киевской областной «Батькивщины», к

Печерський районний суд Києва проігнорував розгляд справи щодо партії «ВО «Батьківщина». Саме сьогодні суддя Сергій Вовк повинен був провести перше засідання за позовом колишнього голови Київської обласної «Батьківщини», який вимагає у судовому порядку скасувати рішення партійної конференції, де, зокрема, новим головою Київської обласної «Батьківщини» обрали Костянтина Бондарєва.

Суддя Вовк, зухвало порушуючи всі процесуальні норми, навіть не відкрив засідання, призначене на 2 серпня. Сховавшись у своєму лігві-кабінеті, суддя не вийшов до представників «Батьківщини», щоб роз’яснити ситуацію. Натоміть відправив до них свого помічника, який і повідомив, що судового засідання сьогодні не буде. Така позиція служителів Феміди відверто здивувала народного депутата від БЮТ Сергія Власенка, який у цій справі представляє інтереси «Батьківщини».

«Це свідчить про одне-єдине – величезне бажання затягнути справу, бо вона є політичною. Суддя взагалі не повинен був приймати цю справу до впровадження, оскільки відповідно до чинного законодавства, Конституції, чинної судової практики – така категорія справ не підлягає розгляду в суді, оскільки це внутрішнє питання політичних партій. Цей пан (Майбоженко), всупереч волі партійців, вирішив встановити свій власний порядок на Київщині і, зокрема, в Київській обласній «Батьківщині» – щоб його не можна було ані переобрати, ані змінити, ані догану винести», — наголосив Сергій Власенко.

Він зазначив: протягом 4 років у судах не було подібних прецедентів. Служителі Феміди розуміли, що подібні позови не можна приймати до розгляду. Втім Печерський суд, традиційно, вирішив зробити по-своєму – лише за останні 2 місяці розглянув дві подібні політичні справи. І обидві – справа рук судді Сергія Вовка.

«Члени партії мають право самі обирати своє керівництво. І ніхто не вправі їм диктувати – одного чи іншого їм вибирати. Обрали – значить, бюро діє, голова легітимний», — зауважує народний депутат від БЮТ Уляна Мостіпан.

З самого ранку до суду з’їхались партійці з усіх куточків Київщини. Вони хотіли побачити, як вершитиметься правосуддя. А також чекали на колишнього голову Київської обласної «Батьківщини», аби він особисто пояснив їм свої дії. Втім ані він сам, ані його представники у суд не з’явились. «Неявка позивача свідчить про те, що він не зацікавлений у розгляді справи», — заявив Сергій Власенко.

Найближчим часом Київська обласна «Батьківщина» має сформувати свої списки кандидатів у депутати. Втім поки тривають судові баталії і Мін’юст не може зареєструвати зміни у керівництві партійним осередком, ці списки будь-яка виборча комісія може ставити під сумнів. Власенко сподівається на Апеляційний суд, який розглядатиме рішення не за вказівкою політичних опонентів, а відповідно до чинного законодавства. 70% виборців Київщини, які на останніх президентських виборах проголосували за Юлію Тимошенко, мають право обирати тих, кого вони хочуть, а не тих, кого їм нав’язують, наголосив народний депутат.

Источник: Власти.нет

  • 31
  • 02.08.2010 16:28

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода