Сказки нардепа,.. или Те же самые грабли

Читати цю новину російською мовою
Сказки нардепа,.. или Те же самые грабли
Вот и подходят к концу выборы 2012 года. С каждым днем битва за заветные мандаты на электоральных полях становится все коварнее и беспринципнее.

Саме до таких «борців за мандат» відноситься канидат від так званої опозиції, нині діючий нардеп по округу № 13 (Калинівський, Хмільницький, Козятинський райони Вінницької області) М. Катеринчук.

Влада!!! Влада найвищих щаблів – ось чим марить нардеп, при чому уже замахнувся на третю каденцію, а дозвольте запитати: що він зробив на окрузі за 10 років?!

Аж нічого. Він згадує про виборця лише тоді, коли вибори наближаються. Причому слова, які вибирає: «Дорогі мої, любі друзі…»,( як це нам знайомо) і обіцяє, обіцяє. Приміром у 2002 році у Хмільницькому районі клявся, що зробить сільські дороги, як у Європі, хмільничанам пообіцяв, що сприятиме зміні статусу міста на «Курорт державного значення». Але коли, дякуючи іншим депутатам, це питання розглядалось у Верховній Раді, наш депутат, чи то «народний адвокат», як він себе називає, навіть і присутнім не був, як і не був присутнім при голосуванні в Верховні Раді «мовного питання», а сьогодні на зустрічах з виборцями волає: «Рідну мову відбирають!». Та і як наш обранець міг працювати у Верховній Раді, коли протягом 2012 року він тільки 7 разів приймав участь у пленарних засіданнях!!! Задумайтесь, за 9 місяців – а це більше 150 зібрань!

У Калинівському районі у тому ж 2002 та 2005 роках М. Катеринчук акцентував увагу виборців на школах, медицині, розв’язанні цілого ряду соціальних питань на європейському рівні. На зустрічах у ті ж роки в Козятині бив себе в груди, божився, що місто за час його депутатства стане містом європейського зразка, тільки щоб громада поміняла мера, чому він також сприяєтиме. А місто як і було без Європи, так і є, мер, який був, такий і залишився.

Як і вся опозиція, М. Катеринчук на кожному перехресті репетує, що він оголошує боротьбу олігархам, та нещадно критикує владу. Постає логічне питання: а що довгі 10 років нардеп робив у стінах Парламену, чи він не був представником гілки найвищої законодавчої влади в державі?! Був, але чомусь тих питань, про котрі сьогодні розповідає виборцю, не підіймав.

Заради влади наш народний обранець намагався сісти в крісло мера Києва, але кияни вчасно розкусили його хворобливі амбіції та бездарність, котру він аж дуже проявив, перебуваючи 3 місяці на посаді першого заступника головного податківця країни. Замахувався на президентську посаду, бо вже депутатські штани стали тісними.

Створив «Європейську партію», хизується, що є її лідером, але дозвольте запитати у пана М. Катеринчука, що це за партія, коли навіть лідери опозиції не захотіли бачити його у прохідній частині партійних списків.

І знову ж таки лукавить Микола Дмитрович, коли заявляє, що його кандидатуру від опозиції погоджено з її лідерами. Якраз по 13 округу від опозиції було висунуто М. Філонова.

Але несамовите бажання знову ж досягнути вищого рівня перекреслює елементарні норми моралі.

«Народний адвокат» знову дурить довірливих виборців, особливо на селі, де його так звана «Адвокатська контора» захищає інтереси селян, беручи з них по 70 грн. за юридичну консультацію.

А чого сьогодні варті обіцянки щодо безкоштовного оформлення селянам земельних паїв та майна, видачі безкоштовних земельних актів. Такі ж обіцянки у нього були 10 років тому, тим більше, що пану М. Катеринчуку відомо, що таку ж авантюру намагалась реалізувати напередодні президентських виборів Ю. Тимошенко. Що з цього вийшло, можуть підтвердити ті, хто попався на цей передвиборний гачок.

Як юрист та нардеп, М. Катеринчук знає, що депутати з делегованими повноваженнями зобов’язані звітувати хоча б раз на рік (у нашому випадку майже за 12 років).

З цього приводу до нього неодноразово звертались ветеранські та громадські організації округу, але нардеп відмахувався від них, як од набридливих мух, розраховуючи, що на виборах 2012 року піде за партійними списками. Але не так сталося, як гадалося.

Сьогодення нас дивує величезною кількістю агіток нардепа, ні один з його опонентів не викорстовує їх у такій кількості. Десятками тисяч їх, із зверхньою усмішкою народного обранця, обклеєні всі стовпи, дерева, зупинки тощо по районах. Тепер хоч в обличчя знаємо свого депутата, а то тільки бачили в різноманітних шоу, де М. Катеринчук розповідає казки, навчаючи нас жити по-європейськи.

А заїхати йому б у наші села, приміром в Шепіївку, Хутори Кривошиїнські, чи Пузирки, та привезти людям омріяної Європи, пожити їхнім життям, а не тусуватися їз своєю дружиною по нічним клубам та казино. Подейкує столичний люд (і не безпідставно), що близькі родичі нардепа уже є громадянами однієї із країн Єврозони (Німеччини).

На зустрічах із місцевим людом пан М. Катеринчук б’є себе в груди, запевняючи, що ним зроблено багато справ, при цьому скромно мовчить, що саме першим він відвернувся від президента В. Ющенка, якого фактично зрадив, та під знаменами якого (його дружини Катерини Ющенко) пройшов у народні депутати.

Замість того, щоб захищати Ю. Тимошенко (ну як так, адже «народний адвокат»), до якої він перебрався, кинувши НУ-НС, кинувся боронити Оксану Макар (уже після її смерті).

Не протягнув руки допомоги Юрію Луценку, під брендом партії якого прйшов по партійним спискам у 2007 році.

А сьогодні пан М. Катеринчук намагається довести виборцю теорію «тушки». То хто ж він насправді?!

Або про підкуп виборців. На кожній зустрічі волає: «Йде масовий підкуп виборця!». А автору цих строк прості люди в селах розповідали, що в числі інших і представники їз штабу М. Катеринчука пропонували горші. Спочатку по 100 грн. на душу, потім – по 200, а останнім часом, коли крісло під народним обранцем захиталось, так і по 300 грн.

Народ грошики бере, а потім охоче ділиться про «халявний прибуток» із іншими, від кого і скільки.

Ось так, непідкупний адвокате.

Приміром, у с. Кордишівці зацікавили голову села, і він у всіх газетах став писати, що завдячуючи нардепу М. Катеринчуку, відкрили дитячий садочок. А коли чиновник виступав перед своєю громадою на урочистостях з нагоди його відкриття, то і словом не обмовився, що Катеринчук сприяв відкриттю цього дитячого закладу. І так можна привести безліч прикладів.

По радіо щодня якийсь куплений «виборець» все розказує і розказує: «Голосуйте за народного адвоката», вже й слухати набридло. А де був «народний адвокат», коли у 2004-2009 роках людям масово не платили зарплату, коли змушували людей страйкувати, коли на селі не сплачували селянам за паї?

До речі, обіцяв наш обранець в 2002-2005 роках, що доб’ється 7 % сплати орендарями селянам за землю. Пройшло дві каденції: як платили від 1 до 3 %, так і платять.

Сьогодні ж знову гамселить себе у груди: «Доб’юся, щоб селянам платили за паї 7 % і не менше». Ага, знову прийдеться нових виборів чекати.

Реально, сьогодні нардеп тимчасово, на період виборів, полонив весь медіа-простір. Яку газету не візьмеш, нардеп повчає, критикує, вимагає, кляне, сварить і знову ж таки обіцяє, обіцяє: «Побудуємо, відшукаємо, відкриємо, поборемо, змінимо, виженемо, покараємо, порішаємо, але при одній умові – виберете мене і завтра буде усе». Але виборець чудово розуміє, що це все казки.

Козятинці чули багато казок. Приміром, одна в 2002 році, продовження у 2005 і в 2012.

Навіть була привселюдна заява, що за ініціативи М. Катеринчука Кабмін на чолі з Ю. Тимошенко виділив кошти для будівництва водогону в м. Козятин. Яку ж воду п’ють жителі міста сьогодні, запитайте у козятинців?

Нардеп сьогодні на численних зустрічах доводить свою передвиборну програму, де спекулює питаннями землі, освіти, медицини, молоді, незалежності, соціального захисту. Чому ж до сих пір М. Катеринчук не підіймав ці питання у стінах Парламенту?

Зі своїми так званими однодумцями ратує за справедливість та демократію, а насправді їх нутром є брехня та використання важелів влади, інтриги і цькування опонентів, обливання брудом – ось їх стиль. Хто не з ними – ворог, хто має інший світогляд – ворог, хто критикує чи не підтримує – ворог. У своїх «газетках» ображають, принижують та обливають брудом опонентів, обзиваючи їх хамами, недоумками тощо.

Ваш ліміт часу і водночас ліміт нашої до вас довіри – закінчилися народний депутате.

До тих пір, доки ми будемо віддавати свою долю в руки таких політичних авантюристів, як пан М.Катеринчук, не буде наша країна мати на тільки європейської перспективи, а й української.

Не наступаймо на ті ж самі граблі. Будьте пильні шановні земляки.

С.Васько

Источник: Власти.нет

  • 514
  • 17.10.2012 11:38

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода