Они полюбили друг друга официально

Читати цю новину російською мовою
Они полюбили друг друга официально
УНИАН состоялась пресс-конференция, в ходе которой экс-руководитель главной службы по внутриполитическим вопросам и региональному развитию Секретариата Президента Украины Козачок Я. В. обнародовал соглашение о взаимодействии Виктора Ющенко

Сегодня, 25 декабря 2009 года, в УНИАН состоялась пресс-конференция, в ходе которой экс-руководитель главной службы по внутриполитическим вопросам и региональному развитию Секретариата Президента Украины Козачок Я. В. обнародовал соглашение о взаимодействии Виктора Ющенко и Виктора Януковича, скрепленное их подписями.

Текст заявления Козачка и соглашение приводятся ниже:

«Заява.

Я, Козачок Ярослав Вікторович, доктор наук, професор, заступник керівника головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку Секретаріату Президента України. Працюю в секретаріаті Президента біля чотирьох  років. Прийшов на державну службу з вищої школи. Головним мотивом для мене було прикласти всі мої знання та вміння на розбудову нашої державності, реалізації ідеалів Майдану та демократичних перетворень.

Сьогодні, коли вирішується доля нашої держави, я не можу спокійно дивитись на цинізм і аморальність політиків, на те, як декларації нашого президента розходяться з його реальними справами.

Зокрема, я не можу погодитись, як державний службовець та громадянин, з дискредитацією влади та деструктивною політикою, що нав’язується останнім часом нашому суспільству.
Свідоме блокування урядових рішень, протиставлення різних гілок виконавчої влади, ветування потрібних державі законів та нормативних актів, зокрема, таких як зміни до бюджетного кодексу, які б дали новий поштовх місцевому самоврядуванню, Закон про протидію відмиванню брудних коштів, фінансування охорони здоров’я, рішення про приватизацію  та створення Державної міграційної служби тощо. Та навпаки, підтримка законів опозиції, що дестабілізують фінансову систему, таких як закон про соцстандарти. Все це свідчить, що політична боротьба з опонентами ставиться В. Ющенком понад інтереси держави.

Небезпечним прикладом таких дій є антиконституційне керівництво Президентом діяльністю НБУ. Це не тільки безконтрольні багатомільярдні потоки рефінансування та курсова гра, але й останні спроби примусити НБУ заблокувати наприкінці року бюджетне фінансування урядом всієї країни.
Спроби штучно дестабілізувати ситуацію в країні та боротьба проти свого політичного конкурента перетворюється на боротьбу проти власної держави.
На цьому тлі хочу зупинитися на стосунках Ющенка та Януковича. Вони сформувалися ще наприкінці 2005 року, часом ставали дещо прохолодними, але ніколи не припинялися.

З вересня цього року почався новий період їхнього зближення, який перетворився на системну взаємодію.
Регулярні відвідування Секретаріату Президента М. Азаровим, О. Лавріновичем, С. Льовочкіним та іншими регіоналами стали звичайним явищем, також як і особисті зустрічі Віктора Януковича з Віктором Ющенком.

Хочу зазначити, що останньою краплею, яка примусила мене до рішучих дій став документ, що потрапив до мене. Це конфіденційна угода між Ющенком та Януковичем, в якій вони домовились не тільки про взаємодію під час виборів, але й про майбутнє.

Мене, як людину, яка продовжує вірити в демократичні цінності, не може влаштовувати такий стан справ, тому я написав заяву на звільнення з посади заступника керівника головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку Секретаріату Президента України.

Особисто мені було важко прийняти таке рішення, але є речі, які стоять вище власних інтересів і навіть особистої безпеки.

Дякую за увагу».

Источник: УРА Информ

  • 369
  • 25.12.2009 17:47

Коментарі до цієї новини:

Останні новини

Головне

Погода